Τελευταίες Ειδήσεις

Πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στην Ιταλία


Σ
το πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, μία ομάδα από 16 μαθητές του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και 4 εκπαιδευτικοί από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμπάκας ταξίδεψαν στην Ρώμη της Ιταλίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+-Δράση ΚΑ1 με τίτλο «Innovative Entrepreneurship for VET ”. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 21/4/2023 και ολοκληρώθηκε στις 6/5/2023 και περιελάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων με αντικείμενο την ψηφιακή επιχειρηματικότητα.

Οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων (Business plan) μέσω σύγχρονων επαγγελματικών εφαρμογών δημιουργίας επιχειρήσεων, σε θέματα κοστολόγησης προϊόντων άλλα και σύγχρονες μεθόδους προώθησης και διανομής, στην δημιουργία επαγγελματικής σελίδας σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, στην επιλογή Brand name και δημιουργία σήματος μέσω ειδικών σχεδιαστικών εφαρμογών. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν επιχειρήσεις για την βιωματική προσέγγιση των παραπάνω αντικειμένων. 

Παράλληλα, στον ελεύθερο χρόνο τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και σημαντικά μνημεία της Ρώμης όπως το Κολοσσαίο, την Αρχαία Αγορά, το Καπιτώλιο, το Πάνθεον, το Βατικανό κ.α.

Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχής για το πρόγραμμα ήταν ο εκπαιδευτικός οργανισμός INFOLL, με έδρα τη Ρώμη και με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, ο οποίος οργάνωσε την κατάρτιση και φρόντισε για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία  να καταρτιστούν στον πολυχώρο εκπαίδευσης Infoll Open Area, από έμπειρους στο αντικείμενο εκπαιδευτές του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Ρώμη είναι οι: Αγκαλίου Κλαϊντα, Αδάμος Χρήστος, Αντωνίου Βασιλική, Γεωργίου Γεωργία-Άρτεμις, Γιάννη Βάγια-Ιωάννα, Ελεζαϊ      Σεμπάσιαν, Θάνος Στυλιανός, Κάσο Τζοάνα, Μπεκιραϊ Αλέξανδρος, Ντιναπόγια Αγγελική,  Ντερβίσι Κρίστι, Παππά   Στυλιανή, Πετρόβ Νικόλα, Ράπτης Θεοδόσιος, Σαμούτη Βαϊα-Μαρία, Τσουλλχαϊ Φαμπιάν.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.