Τελευταίες Ειδήσεις

Τα Μετέωρα και η περιοχή των Τρικάλων στην Κρατική Τηλεόραση της Ρουμανίας.

Στα Μετέωρα και στο νομό Τρικάλων ταξίδεψαν και φιλοξενήθηκαν, το διήμερο 6-7 Μαΐου, στελέχη του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TVR Ρουμανίας.

Με σκοπό την δημιουργία τηλεοπτικών ρεπορτάζ για την ρουμάνικη τηλεόραση, την περιοχή μας επισκέφτηκαν ο κος Titi Dinca παραγωγός της ταξιδιωτικής εκπομπής "Cap Compas” και έμπειρος δημοσιογράφος και η κα Estela Dinca δημοσιογράφος της ίδιας εκπομπής αλλά και παραγωγός της εκπομπής "Universul Credintei".

Το ταξίδι οργανώθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας του στη  διεθνή τουριστική έκθεση Romexpo στο Βουκουρέστι το Φεβρουάριο, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Γραφείου Ρουμανίας του Ε.Ο.Τ. και του διευθυντή του κ. Γιώργου Σταφυλάκη.

Η ταξιδιωτική εκπομπή Cap Compas είναι η παλαιότερη στη ρουμάνικη τηλεόραση με θεματολογία από όλο τον κόσμο. Στα ρεπορτάζ της για κάθε προορισμό εστιάζει στον πολιτισμό, την τέχνη, την τοπική κουλτούρα και έθιμα, την θρησκεία και την γαστρονομία καθώς και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Προβάλλεται στο δεύτερο κανάλι του κρατικού δικτύου (TVR2) με κοινό τουλάχιστον 200.000 τηλεθεατών. Η εκπομπή επαναπροβάλλεται σε τρία ακόμα κανάλια του κρατικού δικτύου (TVR International, TVR Culture, TVR Moldova) καλύπτοντας έτσι και μεγάλο μέρος ενός διεθνούς κοινού αλλά και τηλεθεατές με ειδικό ενδιαφέρον σε θέματα πολιτισμού.

Η εκπομπή Universul Credintei (Το Σύμπαν της Πίστης) εστιάζει στις θρησκευτικές παραδόσεις και στα θρησκευτικά μνημεία, και επίσης προβάλλεται στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR1 της Ρουμανίας.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στα επιβλητικά Μετέωρα και τις Μονές τους, στο παραδοσιακό Καστράκι και στην πόλη της Καλαμπάκας. Επισκέφτηκαν επίσης την μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή της Πύλης καθώς και την πόλη των Τρικάλων. Κατέγραψαν τα μνημεία, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, συμμετείχαν σε δραστηριότητες που προσφέρει ο προορισμός στους επισκέπτες, επισκέφτηκαν τοπικές επιχειρήσεις και απόλαυσαν την τοπική κουζίνα και την τρικαλινή γαστρονομία “Meteorisimo”.

Ένα επιτυχημένο ταξίδι εξοικείωσης που θα έχει σημαντικά αποτελέσματα για την προβολή της περιοχή μας ως ταξιδιωτικού προορισμού αφού, όπως είπαν και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, ο πλούτος του υλικού και των πληροφοριών που συνέλεξαν δίνει την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και πλήρους παρουσίασης του στο πολυπληθές κοινό τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.