Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα πρόκληση εναντίον των Ελλήνων της Χειμάρρας: Έστειλαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν ξενοδοχείο ομογενούς


Για αντίποινα στην εκλογή Μπελέρη κάνουν λόγο οι ομογενείς.


Για αντίποινα στην εκλογή Μπελέρη κάνουν λόγο οι ομογενείς με αφορμή το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές έστειλαν μπουλντόζες για να γκρεμίσουν ξενοδοχείο σε διπλανό χωριό, που ανήκει σε Έλληνα, μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πρόκειται για τον ομογενή Φιορεντίν Μπέλη, ο οποίος ήταν και μέλος της εφορευτικής επιτροπής στην καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Κυριακής που ανέδειξαν νικητή τον Φρέντη Μπελέρη.


Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη και η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, με την Πρέσβη Κωνσταντίνα Καμίτση να έχει ήδη κάνει παρέμβαση. Οι αλβανικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ένταλμα κατεδάφισης λόγω πολεοδομικών παραβάσεων, ωστόσο μόλις χθες η αλβανική πολεοδομία εξέδωσε επίσημο έγγραφο με το οποίο νομιμοποιούνται όλες οι κατασκευές.


Σε κάθε περίπτωση, οι ομογενείς θεωρούν ότι αυτό γίνεται ως αντίποινα από την αλβανική κυβέρνηση στην εκλογή Μπελέρη, ο οποίος μάχεται για την αναγνώριση των τίτλων ιδιοκτησίας των ομογενών, που τους είχε αφαιρέσει το 1945 το καθεστώς Χότζα.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.