Τελευταίες Ειδήσεις

Διερευνητικές εντολές: Ολοταχώς για δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου - Παρέδωσε την εντολή ο Μητσοτάκης - Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τσίπρας στις 11.00


Στις 11.00 το πρωί αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει εκείνος διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας επέστρεψε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.. 



Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε νωρίτερα ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς ότι προτίθεται να επισπεύσει την σύγκληση και διάλυσή της, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:


Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.


Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι είχε πρόθεση να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.


Στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη ο Α. Τσίπρας


Την Τρίτη 23 Μαΐου στις 11.00 το πρωί αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει εκείνος διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.


Το χρονικό της πρώτης διερευνητικής εντολής 


Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενη τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής της παρέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και ότι τον κάλεσε για να του παραδώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


«Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. Θέλω να επισημάνω ότι αν ίσχυε χθες το εκλογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει στην επόμενη εκλογική διαδικασία, η ΝΔ θα είχε μια ισχυρή πλειοψηφία που θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες. Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω κι εγώ ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο όπως αποδείχθηκε στην πράξη της  απλής αναλογικής. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε  να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μου ότι είναι αδύνατη η συγκρότηση κυβέρνησης,  ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.