Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεσηκώνονται οι αγρότες -Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους



Μαζική σύσκεψη πραγματοποίησαν αγρότες του Πηλίου στη Ζαγορά, ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς, Δράκειας, Πουρίου, Μακρυράχης και των Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράκειας και Ζαγοράς – «ΖΑΓΟΡΙΝ».


Αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή 13 Γενάρη στον Βόλο. Οι αγρότες θα κάνουν στις 8 το πρωί προσυγκέντρωση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στο Καράβωμα, στις 10 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον Περιφερειακό και από εκεί θα κατευθυνθούν στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας.


Διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές με τις οποίες πουλάνε τα περισσότερα προϊόντα τους στους μεγαλέμπορους. Ταυτόχρονα, αφού χαιρετίζουν τους μηλοπαραγωγούς από την Αγιά, που απέσπασαν με τους αγώνες τους μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα στήριξης για τις ΠΕ Μαγνησίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πιερίας και Φλώρινας.


Σε αυτό το πλαίσιο απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή χρημάτων που θα καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματός τους, να παρθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και τη θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.