Τελευταίες Ειδήσεις

Π. Δριτσέλη : Προϋπολογισμός αυξήσεων φόρων και μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.


Ο προϋπολογισμός του 2023, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή είναι ξεκάθαρα επιβαρυντικός για την μεσαία τάξη, για τον επαγγελματία, για τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον συμπολίτη μας σε κατάσταση οικονομικής ευαλωτότητας. 

Στον προϋπολογισμό του 2023 προβλέπεται πολύ μεγάλη αύξηση των εσόδων του κράτους από άμεσους κι άμεσους φόρους κι από ασφαλιστικές εισφορές. Η αύξηση αυτή υπερβαίνει τα 2,5 δισεκατομμύρια, τα οποία θα αφαιρεθούν από την πραγματική οικονομία κι από το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Παράλληλα, ο κοινωνικός προϋπολογισμός παραμένει στάσιμος, ενώ οι μισθοί κι οι συντάξεις συνεχίζουν να μειώνονται από έναν πληθωρισμό που και το 2023 θα κινείται σε ποσοστό 5%, στην πιο μετριοπαθή εκδοχή του. Ταυτόχρονα, κρίσιμο στοιχείο είναι και το πολύ μεγάλο έλλειμμα που εμφανίζει κι ο προϋπολογισμός του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, από τον οποίο χρηματοδοτείται η συγκράτηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Με άλλα λόγια, αν δεν αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής, με μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το 2023 θα είναι μια ζοφερή χρονιά για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και συνταξιούχους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.