Τελευταίες Ειδήσεις

Σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 8.00μ.μ. στο Κιέριον Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Η κορυφαία Συναυλία των τελευταίων δεκαετιών και της Μουσικής Ιστορίας της Καρδίτσας  των Χριστουγέννων πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2022 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα "Αφροδίτη" του ξενοδοχείου Κιέριον.

   Τέσσερις(4) κορυφαίοι σολίστ συμμετέχουν στην παρουσία του μεγαλειώδους Χριστουγεννιάτικου ορατορίου "Μεσσίας" του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Συγκεκριμένα η Ελληνοαγγλίδα Danai Eleni Pallikaropoulos(σοπράνο), η Ιταλίδα Aurora Faggioli (άλτο), ο Ιταλός Raffaele Feo (τενόρος) και ο Γάλλος Alexandre Baldo (μπάσος). Αφηγήτρια είναι η ηθοποιός Κωνσταντίνα Νταντάμη. Την εκδήλωση παρουσιάζει μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης πνευματικής ζωής της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας. Οι τέσσερις σολίστ είναι νικητές του διαγωνισμού Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ρώμης "Concorso di Musica Sacra" και θεωρούνται κορυφαίοι στο είδος της μουσικής Μπαρόκ αφού νίκησαν σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ερμηνευτών.

   Για πρώτη φορά στην Καρδίτσα το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παρουσιάζει τον «Μεσσία» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, το δημοφιλέστερο έργο του μεγάλου Γερμανού συνθέτη του μπαρόκ που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χριστουγεννιάτικου προγραμματισμού όλων των μεγάλων λυρικών θεάτρων της Ευρώπης Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνδέθηκε αναπόσπαστα με τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

 

     Μια από τις υψηλότερες κορυφές του μπαρόκ και η δημοφιλέστερη σύνθεση του δημιουργού της, το ορατόριο «Μεσσίας» αφηγείται την ιστορία του Ιησού και με τη μελωδικότητά του οδηγεί τον ακροατή σε κατάσταση ψυχικής ευδαιμονίας. Μια μοναδική εμπειρία ακρόασης που εγκαθίσταται στην καρδιά όσων τη βιώσουν.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Τη συναρπαστική ανάγνωση του έργου εγγυάται ο Νίκος Ευθυμιάδης, γνώστης της Μουσικής Μπαρόκ.

    Τα κείμενα των προφητειών και των επαγγελιών επιμελήθηκαν  ο καθηγητής Θεολογίας-Γυμνασιάρχης κ. Νίκος Καρατάσιος και ο καθηγητής Φιλολογίας-Γυμνασιάρχης κ. Σεραφείμ Μυλωνάς.

    Η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία υλοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος  και Φαναριοφερσάλων, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

     Ένα κορυφαίο Χριστουγεννιάτικο έργο βασισμένο σε κείμενα της Αγίας Γραφής , που προφητεύουν τον ερχομό του Μεσσία, στη μορφή του Ιησού Χριστού. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην Προφητεία για την Γέννηση του Χριστού, το δεύτερο μέρος εξυμνεί την Θυσία του για την Σωτηρία της Ανθρωπότητας με  το περίφημο «Αλληλούια» και το τρίτο μέρος προαναγγέλλει την Ανάστασή του.

Μία συναυλία που μόνον στα κορυφαία θέατρα της Ευρώπης και τις εκκλησίες παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και στην Καρδίτσα για πρώτη φορά(μάλλον και στην Κεντρική Ελλάδα) με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών (σολίστ, ορχήστρας, χορωδίας) από Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία , Σερβία και Ελλάδα και στο πλαίσιο του προγράμματος “Lets Sing Oratotorio Music”.

 

 

Προσκλήσεις αυστηρά προσωπικές διατίθενται στην Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, στο τηλ.2441075440.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.