Τελευταίες Ειδήσεις

Τι πρόστιμο θα πληρώσει ο Μπισμπίκης για το τσιγάρο - Η «καμπάνα» για το νυχτερινό κέντρο


Τι πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει για το αναμμένο τσιγάρο ο Βασίλης Μπισμπίκης, αλλά και ποια θα είναι η «καμπάνα» για το νυχτερινό κέντρο. 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις φωτογραφίες με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη να κρατά ένα αναμμένο τσιγάρο, ενώ βρίσκεται σε κλειστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου το κάπνισμα απαγορεύεται και την άμεση αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για επίδοση προστίμου στους παραβάτες, το εν λόγω νυχτερινό κέντρο πήρε θέση υπέρ της απόφασης αυτής.

AD
AD
AD
AD
AD
AD

O Βασίλης Μπισμπίκης θα πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ για το αναμμένο τσιγάρο, ενώ η «καμπάνα» για το νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδάει η σύντροφός του Δέσποινα Βανδή κυμαίνεται από 4.000-6.000 ευρώ, βάσει όσων ορίζει ο νόμος για τα τετραγωνικά μέτρα του συγκεκριμένου κλειστού χώρου, σύμφωνα με το Mega.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανάρτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την επιβολή προστίμου στον Βασίλη Μπισμπίκη επειδή κάπνιζε στο μαγαζί όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή, το νυχτερινό μαγαζί έβγαλε ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, με αφορμή μια φωτογραφία στο Twitter στην οποία εμφανίζεται ο Βασίλης Μπισμπίκης να κρατά τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η σύντροφός του Δέσποινα Βανδή, ο Θάνος Πλεύρης κίνησε τις διαδικασίες για να επιβληθεί πρόστιμο στο νυχτερινό κέντρο για μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο Θάνος Πλεύρης έγραψε χαρακτηριστικά: «Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη με βάση αυτή τη φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ».

 

Σε ανακοίνωσή του το «Έναστρον» ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα:

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του "Έναστρον", η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επί πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό που έλαβε δημοσιότητα, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μας.

Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και τη δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με τη δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε!

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!».

814 παραβάσεις σε καπνιστές και υπεύθυνους καταστημάτων

Με αφορμή το θέμα, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι πραγματοποίησε πάνω από 20.000 ελέγχους από την 1η Δεκεμβρίου κι επιβεβαίωσε 814 πρόστιμα σε καπνίζοντες πελάτες και υπεύθυνους καταστημάτων. Όπως τονίζει σχετικά, η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου έως 27 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 20.534 έλεγχοι για την αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαιώθηκαν συνολικά 814 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 έως Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.