Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Η θυσία των 5 Καλαρρυτινών μας δεσμεύει η μνήμη να μείνει ζωντανή




Σε εκδήλωση τιμής που αποδεικνύει πως η μνήμη παραμένει ακόμη ζωντανή παραβρέθηκε ο Θανάσης Παιδής…

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών  «Οι Καλαρρύτες» πραγματοποίησε και φέτος την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη θυσία των πέντε Καλαρρυτινών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 79 χρόνια.

Στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στην περιοχή της Αμφιθέας Λάρισας για να θυμίζει όσα τραγικά έγιναν σε εκείνα τα μαύρα χρόνια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων παρουσία στρατιωτικού αγήματος.

Ο Θανάσης Παιδής συναντήθηκε με τα μέλη Διοίκησης του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών  «Οι Καλαρρύτες», εκφράζοντας τη βαθειά συγκίνησή του για αυτές τις εκδηλώσεις που έρχονται να θυμίσουν μια θυσία που δεν είναι ευρύτερα γνωστή. Συνάμα συνομίλησε με συγκεντρωμένους πολίτες για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Χρέος τιμής και μνήμης εκπληρώσαμε με την παρουσία μας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών  “Οι Καλαρρύτες” για  τους πέντε εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τέτοιες συναντήσεις δεν έχουν  “μουσειακή”  υπόσταση, αλλά πρόκειται για τη ζωντανή αφήγηση των ιστορικών στιγμών που καταγράφηκαν στον τόπο μας και βίωσαν οι άνθρωποί του.

Γι’ αυτό οφείλουμε να εξάγουμε τα επίκαιρα μηνύματα που αδιαμφισβήτητα φέρνουν όλα αυτά τα γεγονότα, κάνοντας τις σωστές αξιολογήσεις, όπως επίσης να λαμβάνουμε τα απαραίτητα ερεθίσματα προετοιμαζόμενοι για όσα πρόκειται να έρθουν στο μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση συγκίνησε. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ιστορία μας παραμένει ζώσα “μιλώντας”  τόσο στην καρδιά όσο και στο μυαλό όλων μας.

Κλείνοντας, οφείλουμε να επανέλθουμε στη θυσία και να δηλώσουμε πως αξίζει Τιμή και Δόξα σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα η Πατρίδα μας ελεύθερη» υπογραμμίζει, κλείνοντας ο Θανάσης Παιδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.