Τελευταίες Ειδήσεις

Nύχτα αγωνίας μετά από τα 5 Ρίχτερ στην Εύβοια


Ανήσυχοι οι κάτοικοι στη νότια Εύβοια μετά το μπαράζ σεισμικών δονήσεων την Τρίτη. Τι λένε οι σεισμολόγοι.


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:06 το βράδυ της Τρίτης στο νότιο τμήμα της Εύβοιας, 8,9 χλμ ανατολικά των Ζαράκων. Mάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή σημειώνονται μετασεισμοί μικρότερης έντασης.




Ζημιές δεν αναφέρθηκαν, όμως, για προληπτικούς λόγους, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Καρύστου για την Τετάρτη 30/11.



Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.


Σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στις πρώτες του εκτιμήσεις ανέφερε ότι η δόνηση ήταν 5.2 Ρίχτερ.



Στην περιοχή της Εύβοιας επικρατεί αναστάτωση αφού το πρωί της Τρίτης, δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 4,7 και 4,2 Ρίχτερ, στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε μεγάλη ακτίνα και κυρίως στην Αττική.


Λέκκας στον Realfm 97,8: «Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να ανησυχούν»


Ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον Realfm 97,8, εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να ανησυχούν. Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ωστόσο πρέπει να αποφεύγουν τις παλιές κατασκευές».


Σε ερώτηση αν ήταν ο κύριος σεισμός, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, τονίζοντας πως «θα το δούμε από το πρωί κι έπειτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.