Τελευταίες Ειδήσεις

Κίνα: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους


Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το κινεζικό καθεστώς είναι έτοιμο να κάνει χρήση του στρατού για να καταστείλει τις διαδηλώσεις που αυξάνονται στη χώρα.


Σειρά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους κινεζικών πόλεων, όπως τη Σαγκάη, τη Γουχάν και την Χανγκζού, εικόνες που θυμίζουν τις διαδηλώσεις της Πλατείας Τιέν Αν Μεν το 1989.



Άλλες μετακινήσεις γίνονται τη νύχτα, σε κάποιες περιπτώσεις όμως τα άρματα κινούνται στους κεντρικούς δρόμους μέρα μεσημέρι, σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα επίδειξης ισχύος μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις.



Στις διαδηλώσεις αυτές καταγράφηκαν εικόνες βίαιης καταστολής ειρηνικών διαδηλωτών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις παραμένουν σιωπηλοί, κρατώντας ένα λευκό χαρτί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Έχουν δει το φως και καταγγελίες για αστυνομικούς που απαιτούν από πολίτες να σβήνουν βίντεο και φωτογραφίες αυτόπτων μαρτύρων για να μην διαδίδεται η πληροφορία (μέσα και έξω από τη χώρα) περί διαδηλώσεων.



Εντωμεταξύ, φέρεται να προετοιμάζεται και τρόπον τινά ιδεολογικά η πιο αυστηρή καταστολή. Την Τρίτη ανώτατο όργανο της χώρας που εποπτεύει τις δυνάμεις ασφαλείας ζήτησε την «δριμεία καταστολή» των παραβατικών στοιχείων, τις οποίες συνδέει ευθέως με ξένα στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.