Τελευταίες Ειδήσεις

Γιώργος Τσιάκαλος- Το Πολυτεχνείο ζει


Tο Πολυτεχνείο ως έκφραση αντίστασης στη χούντα των συνταγματαρχών αποτελεί σύμβολο αντίστασης σε κάθε καθεστώς βίας κι ανομίας αλλά και σε κάθε μορφή φασιστικής συμπεριφοράς.

Οι φοιτητές εκείνες της περιόδου προβάλλοντας ως αιτήματα τον βασικό κορμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων, κατάφεραν μέσα από τη δράση τους και την οργάνωση του αγώνα να συμπαρασύρουν μια ολόκληρη κοινωνία, έναν ολόκληρο λαό, με στόχο να ανατρέψουν το δικτατορικό καθεστώς για να «ανασάνει» ξανά και να μπορεί να ονειρευτεί επιτέλους ο κάθε Έλληνας πολίτης ένα καλύτερο μέλλον.
Και τα κατάφεραν! Δεν άργησε να έρθει η πτώση της χούντας και να περάσει η χώρα στη μεταπολίτευση. Η ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος είναι ορόσημο στην ιστορία της χώρας μας με μπροστάρηδες τους νέους! Ο δικός τους αγώνας έμελλε να καθορίσει τις εξελίξεις απαλλάσσοντας έναν ολόκληρο λαό από ένα φασιστικό καθεστώς.
49 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης της φτώχειας είναι κυρίαρχα.
49 χρόνια μετά γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ανθρώπων που ζουν στα όρια της φτώχειας, ανθρώπων που έχουν χάσει την εργασία τους ή απασχολούνται με ένα καθεστώς μερικής απασχόλησης, ανθρώπων που έχουν χάσει τα σπίτια τους, ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα!
49 χρόνια μετά καλούμαστε όλοι να απλώσουμε χέρι βοήθειας στους αναξιοπαθούντες και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής πού θα μας οδηγήσει στη βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων και σε ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους.
49 χρόνια μετά τα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης απασχολούν την ελληνική κοινωνία αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Στη χώρα μας η φτωχοποίηση του λαού λόγω των συνεχόμενων ανατιμήσεων στα προϊόντα και στις καύσιμες ύλες είναι προ των πυλών, ενώ η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι πλέον από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα η συμμετοχή των πολιτών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα είναι αναγκαία
για τη διατήρηση των κεκτημένων και την υπεράσπιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης που θα διασφαλίζουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας!
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου βρίσκει συνέχεια στον κόσμο της εργατιάς ενάντια στην αντεργατική- αντισυνδικαλιστική νομοθεσία που καταργεί το κεκτημένο οκτάωρο κι ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Βρίσκει συνέχεια στους αγώνες όλων που μάχονται για μια καλύτερη παιδεία και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. που σε καιρούς ενεργειακής κρίσης είναι πρωταρχικής σημασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.