Τελευταίες Ειδήσεις

Nέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ποιο θεωρούν οι πολίτες το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας


Η οικονομία και η ακρίβεια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κυβέρνηση, ενώ αρνητικές επιδόσεις καταγράφονται στο μέτωπο των εργασιακών, της εγκληματικότητας και της διαφθοράς.


Στις 8,4 μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega. Πρόθεση ψήφου


Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.


Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.


Εκτίμηση ψήφου


Στο μεταξύ, η «ψαλίδα» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλώνει στο ερώτημα της εκτίμησης ψήφου.


Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.


Παράσταση νίκης


Παράλληλα, αισθητή είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με την πρώτη να συγκεντρώνει ποσοστό 70%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16%.


Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας


Η πλειοψηφία των πολιτών με ποσοστό 56% ανέφεραν ότι η πορεία της χώρας βρίσκεται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 38% υποστήριξε ότι βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.


Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ιεράρχησαν το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 31% να υποστηρίζει πως είναι η οικονομία, το 26% η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση και το 8% την εξωτερική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.