Τελευταίες Ειδήσεις

Παραδόθηκε σε χρήση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το πλήρως ανακαινισμένο Βοηθητικό Γήπεδο Αλκαζάρ


Παρουσία πλήθους παιδιών από τις Ακαδημίες Στίβου της Λάρισας Πελασγός, ΑΕΛ και ΕΑΛ παραδόθηκε  σήμερα σε χρήση  το Βοηθητικό  Γήπεδο   Αλκαζάρ που ανακαίνισε πλήρως η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  μετατρέποντας το σε σύγχρονο προπονητήριο στίβου. Το Βοηθητικό Γήπεδο απέκτησε νέο ταρτάν τεσσάρων διαδρομών, νέο συνθετικό χλοοτάπητα,   τρία  νέα σκάμματα για  άλμα εις μήκος και σφαιροβολία, νέο σύστημα φωτισμού LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης και εξοπλίστηκε με νέο αθλητικό εξοπλισμό  πιστοποιημένο από την  IAAF για άλμα εις ύψος, άλμα επί κοντώ, άλμα εις μήκος, άλμα εις τριπλούν,  σφαιροβολία και  εμπόδια αγωνισμάτων δρόμων.

Το έργο που  κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτήθηκε  από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  και  σε συνδυασμό με τα υπό εξέλιξη έργα αναβάθμισης στο Κεντρικό Στάδιο Αλκαζάρ, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, η Λάρισα  αποκτά  σύγχρονο Προπονητήριο -Προθερμαντήριο  και Κέντρο Στίβου, με δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων πανελλήνιου και διεθνούς κύρους.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Παραδίδουμε στα νέα παιδιά, στους  Συλλόγους και στην κοινωνία της Λάρισας ένα σύγχρονο προπονητήριο στίβου, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ο αθλητισμός αποτελεί παράλληλη πρώτη προτεραιότητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είμαστε πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας έργα υποδομών που  δίνουν τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων και προσφέρουν σύγχρονες, ασφαλείς συνθήκες άθλησης σε χιλιάδες παιδιά. Ο αθλητισμός δημιουργεί ανθρώπους με αντιστάσεις, ανθρώπους που ξέρουν να συνεργάζονται, να αγωνίζονται, να εκτιμούν και να προσπαθούν για το καλύτερο. Αυτή είναι η μεγάλη αξία και η ανεκτίμητη προσφορά του στη διαμόρφωση ανθρώπων χρήσιμων για τις κοινωνίες, σε μια δύσκολη εποχή πρωτόγνωρων κρίσεων, στη χώρα και παντού στον κόσμο.  Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εμπιστοσύνη,  την άριστη  συνεργασία και τη χρηματοδότηση  του έργου. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή  και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλία Καφφέ για τη διαχρονική συνεργασία και τη βοήθεια τους στην ανάπτυξη του στίβου, που οδηγεί σε  αποτελέσματα προς όφελος της νέας γενιάς αθλητών και της πόλης της Λάρισας. Ευχαριστώ τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 

 

Γιάννης Κουρδής, πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας:

Είναι μια ιδιαίτερη μέρα, μεγάλης χαράς καθώς φτάνουμε  στο τελικό αποτέλεσμα για την αναβάθμιση των υποδομών του Αλκαζάρ και  βλέπουμε το Βοηθητικό Γήπεδο να γεμίζει με παιδιά. Αυτός ήταν και ο σκοπός της αρχικής ιδέας, να αξιοποιήσουμε ένα γήπεδο εγκαταλειμμένο για τριάντα και πλέον χρόνια και να παραδώσουμε στη  νεολαία της πόλης, ένα σύγχρονο προπονητήριο στίβου. Ένα γήπεδο με υψηλές προδιαγραφές που αναμένεται να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του στίβου και στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Στο έργο αυτό πίστεψαν εξαρχής ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σήμερα μιλάμε με το έργο μας. Είμαστε  χαρούμενοι γιατί  συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού και  γεμίζουμε τα γήπεδα μας με κόσμο.

 

Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας:

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε σήμερα τα παιδιά να παίζουν, να αθλούνται,  να χαίρονται το προπονητήριο στίβου που μας παρέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ευχαριστώ τον Κώστα Αγοραστό  γιατί ό,τι του ζητήσαμε, το έχει κάνει  πραγματικότητα.  Ο Περιφερειάρχης διαθέτει  αθλητική παιδεία καθώς υπήρξε και ο ίδιος αθλητής και χαίρει της  εκτίμησης  και του σεβασμού όλου του αθλητικού κόσμου. Ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας  διοργανώνει κάθε χρόνο τρία πανελλήνια πρωταθλήματα και πολλές αθλητικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων το μεγαλύτερο Run Greece. Με την ανακαίνιση του Βοηθητικού αλλά και το νέο ταρτάν που εγκαθίσταται στο Κεντρικό Στάδιο Αλκαζάρ,  αλλάζει ο χάρτης του στίβου  στην περιοχή και η Λάρισα διαθέτει πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια στίβου στη χώρα στο οποίο  μπορούμε να φιλοξενούμε  παγκόσμια πρωταθλήματα. 

 

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/qNy3AgkEXAI

 

 

 

 Τα έργα ανακαίνισης στο Βοηθητικό Γήπεδο του Αλκαζάρ

-Χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση και κατασκευή της υποβάσης του νέου γηπέδου.

-Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,040 μ. για τη βάση του στίβου και των βοηθητικών διαδρόμων - προσβάσεων.

-Τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν) πάχους 13 - 15 mm, τεσσάρων διαδρομών, μπλε χρώματος και διαγράμμιση.

-Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 20 mm για τις ανάγκες προθέρμανσης.

-Επίστρωση χαλαζιακού - ακρυλικού δαπέδου για τη δημιουργία βοηθητικών διαδρόμων - προσβάσεων.

-Δημιουργία δύο σκαμμάτων με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος.

-Δημιουργία σκάμματος για το αγώνισμα της σφαιροβολίας με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο.

-Κατασκευή περιμετρικού κιγκλιδώματος ύψους ενός μέτρου (κουπαστής) για την οριοθέτηση του χώρου προπόνησης από τις λοιπές εγκαταστάσεις.

-Εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού με προβολείς LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

-Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού με πιστοποίηση της IAAF και συγκεκριμένα:         ένα πλήρες σετ άλματος εις ύψος, ένα πλήρες σετ άλματος επί κοντώ, δύο βαλβίδες άλματος εις μήκος και δύο άλματος εις τριπλούν, δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ, μία βαλβίδα σφαιροβολίας και είκοσι εμπόδια αγωνισμάτων δρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.