Τελευταίες Ειδήσεις

Συναγερμός για τον Έβρο - Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Mητσοτάκη


Η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο είναι το βασικό θέμα της αυριανής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, αύριο Τρίτη (23 Αυγούστου) στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).


Βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο κατά 80χλμ. έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της προστατευμένης περιοχής. 


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την προηγούμενη Πέμπτη. «Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.


Σύμφωνα με τον υπουργό, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», επισήμανε. 


Μάλιστα η Realnews δημοσίευσε αδιάψευστα ντοκουμέντα που αποτυπώνουν με ακρίβεια τι συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στον Εβρο.


Υλοποιώντας ένα, όπως φαίνεται, οργανωμένο σχέδιο εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος από την Αγκυρα, τα τουρκικά Σώματα Ασφαλείας μεταφέρουν πρόσφυγες και τους αποβιβάζουν σε μικρή απόσταση από την ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.