Τελευταίες Ειδήσεις

Κρατούν καλά οι…προεκλογικοί χοροί στην Καλαμπάκα

Άρωμα εκλογών και μάλιστα πρόωρο εκπέμπεται στο Δήμο Μετεώρων καθώς οι υποψηφιότητες για το δημαρχιακό θώκο έχουν αρχίσει προ πολλού να ανακοινώνονται από τους επίδοξους διεκδικητές του…

Κι ενώ οι δημοτικές εκλογές τοποθετούνται χρονικά για το φθινόπωρο του 2023 στην Καλαμπάκα το προεκλογικό κλίμα άρχισε να δημιουργείται τουλάχιστον δυο χρόνια νωρίτερα με τις υποψηφιότητες να διαδέχονται η μια την άλλη.

Εσχάτως οι εξελίξεις τρέχουν με γοργότερους ρυθμούς καθώς κάποιοι από τους υποψηφίους δημάρχους έχουν προχωρήσει και στην ανακοίνωση υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τους ενώ ανακοινώθηκαν και συμπράξεις μεταξύ Γιάννη Μπουτίνα, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας- που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του-και του Λευτέρη Αβραμόπουλου...

Έτσι εκτός του νυν δημάρχου Θοδωρή Αλέκου ο οποίος έχει δηλώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, διεκδικητής του δημαρχιακού αξιώματος θα είναι και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ Λευτέρης Αβραμόπουλος-πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές-και διάδοχος του αείμνηστου Χρήστου Σινάνη στο τιμόνι του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης».


Πέραν αυτών και ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαμιχαήλ δηλώνει παρών και υποψήφιος δήμαρχος για το 2023 ενώ από πλευράς του Γιώργου Χατζιάρα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για να είναι και πάλι υποψήφιος αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το ΚΚΕ-όπου ανήκει-θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο για το Δήμο Μετεώρων.

Ωστόσο οι υποψήφιοι μνηστήρες για το δημαρχιακό αξίωμα δεν σταματούν εδώ καθώς την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαχρήστος-πρώην πρόεδρος του ΔΣ.

Επίσης υποψήφιος δηλώνει και ο γνωστός Καλαμπακιώτης γιατρός Σόλων Κωτούλας-πρώην πρόεδρος Καταφύτου, ο πρώην αντιδήμαρχος Χασίων Δημήτρης Δελητζιάς και εσχάτως ως ήταν αναμενόμενο ανακοίνωσε την απόφασή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου και ο πρώην Δήμαρχος Καστανιάς Κώστας Τόλης, μέχρι πρότινος Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μετεώρων.



Το κλίμα θα έλεγε κανείς που διαμορφώνεται στην Καλαμπάκα και τον Δήμο Μετεώρων γενικότερα έχει άρωμα προεκλογικό και δη πρόωρο με τον νυν δήμαρχο να δηλώνει αισιόδοξος για τον ίδιο και την παράταξή του-που ως γνωστόν είχε τις γνωστές αναταράξεις με αποπομπές και ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων του-λέγοντας ότι θα καταρτίσει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και οι δημότες θα του ανανεώσουν την εντολή για ακόμη μια θητεία.

Ο κ. Αλέκος ωστόσο τονίζει ότι ακόμη είναι  νωρίς και πρέπει να δουλέψει ο ίδιος και οι συνεργάτες του γιατί ο δήμος έχει ανάγκη από έργα και οι δημότες την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που τους απασχολούν.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του κινείται μεθοδικά και οργανώνει τον αγώνα του βαδίζοντας προς τις εκλογές του 2023 με παρεμβάσεις και διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνει με πρωτοβουλία του στην περιοχή και έχει ανακοινώνει και ένα αριθμό υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του.

Τελευταία τα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής τάραξε ο ίδιος με τον Γιάννη Μπουτίνα ανακοινώνοντας την συμπόρευσή τους με τον δεύτερο  να αποσύρει το ενδιαφέρον του για διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου με την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της συζύγου του Κατερίνας Απόδιακου-Μπουτίνα-γιατρού πνευμονολόγου.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ από την πλευρά του είναι αισιόδοξος για την δική του πορεία λέγοντας πως διατηρεί τις δυνάμεις των προηγούμενων εκλογών συνεχώς αυξανόμενες με στόχο την νίκη το 2023.

Ο κ. Παπαχρήστος ακολουθώντας τη δική του πορεία έχει από την πρώτη κιόλας στιγμή δίπλα του τον ανεξάρτητο σύμβουλο-πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών Μετεώρων Αντώνη Τούλα, ανακοίνωσε μέχρι στιγμής ονόματα υποψηφίων και όπως πληροφορούμαστε σε κάθε διαμέρισμα του Δήμου έχει δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές τόσον για τα ΤΑ όσον και για το γενικό ψηφοδέλτιο.

Ο Σόλων Κωτούλας τονίζει ότι το κλίμα για την υποψηφιότητά του είναι άριστο και απολαμβάνει της στήριξης και της αποδοχής από του συνδημότες σε κάθε του επίσκεψη σε χωριά και σε συναντήσεις μαζί τους ενώ κληθείς να σχολιάσει την συμπόρευσή Αβραμόπουλου-Μπουτίνα…χαμογέλασε με νόημα λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συμπράξει και αυτός μαζί τους απαντώντας στο ερώτημα αν αποτελεί μονόδρομο η ενότητα της παράταξης-ΝΔ-είπε ας έλθουν εκείνοι μαζί μου και όποιος άλλος το επιθυμεί…

Ο Δημήτρης Δελητζιάς σε ραδιοφωνική του παρέμβαση την περασμένη εβδομάδα σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για ανακοινώσεις υποψηφίων και διαβεβαίωσε ότι  όταν έρθει η ώρα θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις λέγοντας ότι ο Δήμος πρέπει να ακολουθήσει αναπτυξιακή πορεία.

Από την μεριά του ο Κώστας Τόλης τηρεί στάση αναμονής υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη κάνει τα σχέδια του για τις επόμενες κινήσεις, συνεχίζει τις επαφές και απολαμβάνει της στήριξης συνδημοτών, πολιτικών του φίλων και όχι μόνο και ξεκαθαρίζει ότι μάταια προσπαθούν κάποιοι να εκμαιεύσουν πληροφορίες καθώς όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα γίνουν όλα όπως πρέπει.

Πάντως η άποψή του είναι σαφής ότι ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου Μετεώρων μέχρι σήμερα δεν είναι ο ενδεδειγμένος για να κάνει άλμα προς τα εμπρός και να ικανοποιεί τις προσδοκίες των συμπολιτών.

Επί του παρόντος έτσι διαμορφώνεται το κλίμα, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες και πόσοι τελικά θα καταθέσουν ψηφοδέλτιο στο Πρωτοδικείο αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ζυμώσεις συνεχίζονται και οι επαφές επίσης θα συνεχιστούν  με εντονότερους ρυθμούς χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον…





















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.