Τελευταίες Ειδήσεις

Στο Αργυροπούλι ο Θανάσης Παιδής - Επισκέφθηκε το εκκλησιαστικό μουσείο-στολίδι

Στο Αργυροπούλι βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία είναι εκπληκτικής ομορφιάς, ενώ ο πιστός μπορεί να εντοπίσει το εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, το οποίο φέρει τη χρονολογία 1884 στο κέντρο καταδεικνύοντας πως τότε ξεκίνησε η κατασκευή του. Παράλληλα, εκτιμάται ότι εικόνες του Ιερού Ναού χρονολογούνται από ακόμη παλαιότερες εποχές.

Ο Θανάσης Παιδής συνομίλησε με κατοίκους της κοινότητας, ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Αναμφίβολα σημαντική στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψή του στο εκκλησιαστικό μουσείο που έχει δημιουργηθεί στον γυναικωνίτη της εκκλησίας. Στα εκθέματα που έχουν μεγάλη ιστορική και συναισθηματική αξία τον ξενάγησε ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας.

Θα πρέπει να καταγραφεί ότι το μουσείο είναι έργο του π. Δημητρίου Τσιγάρα – υιού του π. Κωνσταντίνου – ο οποίος πρόσφατα χειροτονήθηκε ιερέας και διακονεί στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, στον Τύρναβο.

Μεταξύ των εκθεμάτων ο επισκέπτης μπορεί να δει σπάνια άμφια από τη Μικρά Ασία, τα οποία βρέθηκαν στο Βοτανοχώρι, σώθηκαν, διατηρήθηκαν και πλέον έχουν ξεχωριστή θέση στο μουσείο. Παράλληλα, εκτίθενται πλήθος από εκκλησιαστικά σκεύη, βιβλία, πολύτιμα αντικείμενα και κειμήλια του Ιερού Ναού. Όλα τα εκθέματα έχουν διατηρηθεί άριστα, ενώ τοποθετήθηκαν σε καλαίσθητες προθήκες, συνθέτοντας έναν μουσειακό χώρο – στολίδι.

Για τη δημιουργία του εκκλησιαστικού μουσείου επισημαίνεται ότι καίρια ήταν η συνεισφορά των χορηγών, οι οποίοι συνέδραμαν τα μέγιστα στην υλοποίησή του.

Παράλληλα, έχει κατασκευαστεί και ένας όμορφος χώρος βιβλιοθήκης, στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιηγηθούν.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε στο Αργυροπούλι, όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με κατοίκους συζητώντας για όσα τους απασχολούν.

Η κοινότητα διαθέτει  ξεχωριστή ζωντάνια και αυτό οφείλεται στις πολυεπίπεδες δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τους συμπολίτες.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα κοντά στους κατοίκους του Αργυροπουλίου, με στόχο αφενός τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς τους και αφετέρου την ενίσχυση των αναπτυξιακών προσπαθειών.

Συνάμα, δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από το εκκλησιαστικό μουσείο που έχει δημιουργηθεί στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, όπου πλέον εκτίθενται με εξαιρετικό τρόπο κειμήλια της εκκλησίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και με την τοπική ιστορία.

Θερμά συγχαρητήρια στον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Τσιγάρα και στον υιό του π. Δημήτριο Τσιγάρα, οι οποίοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν ένα σημαντικό σχέδιο, το οποίο αποδίδει στην κοινωνία και κυρίως στις επόμενες γενιές σημαντικές ψηφίδες από την εκκλησιαστική ζωή και την ιστορική πορεία του τόπου.

Παράλληλα, συγχαίρουμε τους χορηγούς, καθώς τέτοιες προσπάθειες απαιτούν έμπρακτη στήριξη ώστε να αποκτήσουν πραγματική υπόσταση.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε σταθερά στο πλευρό όσων διατηρούν το εκκλησιαστικό μουσείο, ώστε ο χώρος να αποτελέσει πόλο έλξης και πέρα από τα τοπικά σύνορα» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.