Τελευταίες Ειδήσεις

Ενθουσίασαν οι «Παραδοσιακές Διαδρομές» τους μικρούς μας φίλους!


Το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο «Παραδοσιακές Διαδρομές», που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους, καθώς το θέμα του εργαστηρίου ήταν η υφαντική τέχνη.  Σκοπός του εργαστηρίου ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία της υφαντικής και να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

            Αρχικά, έγινε ανάγνωση του αποσπάσματος «Η Βλαχοπούλα μιλάει στα παιδιά» από το βιβλίο αφόρμησης της ΚΕ 2022 «Τα Ψηλά Βουνά» και ακολούθησε συζήτηση για το μαλλί που επεξεργαζόταν ώστε να γίνει νήμα και τελικά ρούχα, στρωσίδια κλπ.. Στη συνέχεια τα παιδιά έμαθαν για το μύθο της Αράχνης, της εξαιρετικής αυτής υφάντρας, και την τιμωρία της από τη θεά Αθηνά για την έπαρσή της, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα βίντεο τρισδιάστατης απεικόνισης οικιακού αργαλειού, μαθαίνοντας τα εξαρτήματά του και τον τρόπο λειτουργίας του.

Τέλος, κατασκεύασαν με την τεχνική Kumihimo τα δικά τους πλεκτά βραχιολάκια και ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα, αφού ήταν ένα δικό τους δημιούργημα!

Το επόμενο εργαστήριο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και δημιουργικότητας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μ.μ..

Σας περιμένουμε ξανά όλους!

                                       

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.