Τελευταίες Ειδήσεις

Πνιγμός 6χρονης: Απολογείται σήμερα ο πατέρας


Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να το σώσει όταν εκείνο γλίστρησε από το σωσίβιο γιατί ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του και έτσι βγήκε στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια.

Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ασκήθηκε στον πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Καλαμάκι της Κορίνθου, ενώ παραμένει πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον θάνατό της και την αδυναμία του να βοηθήσει το μικρό κορίτσι. Ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού θα απολογηθεί σήμερα.


Στην κατάθεσή του στους λιμενικούς ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει. Υποστήριξε δε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να την σώσει, επειδή πάσχει από άσθμα. Είπε ακόμα ότι δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά αναζητώντας βοήθεια.


Σημειώνεται ότι όπως μετέδωσε το ekorinthos.gr, όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά στην 6χρονη είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και το ένα από τα δύο παπούτσια της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του.


Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, που εντόπισε το αδικοχαμένο παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του το κοριτσάκι.


«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή» είπε ο κ. Μπουνάς.


«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: 'Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί'. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», πρόσθεσε.


Τόνισε πως όταν βρήκε τη μικρή Αμέλια, το παιδί δεν φορούσε μαγιό ή αμφίεση που θα ταίριαζε σε θαλάσσιο μπάνιο. «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό. Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», πρόσθεσε.


Μητέρα 6χρονης: Αγαπούσε το παιδί ο πρώην σύζυγός μου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα με το παιδί μετακόμισαν εδώ και περίπου ένα μήνα στην Κόρινθο, καθώς η ίδια βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.


Μία γειτόνισσα ήταν αυτή που ενημέρωσε τη μητέρα για το απίστευτο και δυσάρεστο συμβάν, ενώ εκείνη βρισκόταν στη δουλειά. «Ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν» είπε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και τότε η μάνα με ταξί πήγε στο νοσοκομείο της Κορίνθου, έχοντας πληροφορηθεί στο μεταξύ για το περιστατικό.


Σύμφωνα με γείτονες της μητέρας, η ίδια σε συνομιλίες που είχε μαζί τους, τούς είπε ότι «το αγαπούσε το παιδί ο πρώην σύζυγός μου. Ξέρει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή του, ξέρω ότι έχει άσθμα, αλλά δεν ξέρω τι έγινε και γιατί δεν βούτηξε να σώσει το κορίτσι». Η ίδια -μιλώντας στο Star- επιβεβαίωσε πως ο πατέρας της μικρής είχε άσθμα, όπως ο ίδιος υποστήριξε.



Τι ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων. Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.