Τελευταίες Ειδήσεις

Καθαριότητα από την ενορία της Διάβας.


Το Σάββατο 30 Ιουλίου η ενορία μας απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να έρθουν να καθαρίσουμε μαζί τους δρόμους της Διάβας από σκουπίδια, όπου υπάρχουν. Πρόκειται για μία ακόμη δραστηριότητα, που εντάσσεται στο σύνολο των φετινών καλοκαιρινών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από την ενορία μας.

Στις 9 το πρωί συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Διάβας, απ’ όπου και ξεκινήσαμε για τον καθαρισμό των δρόμων από τα σκουπίδια. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή, καθότι η προστασία του περιβάλλοντος, των δρόμων από τα σκουπίδια είναι υπόθεση όλων των κατοίκων της Διάβας και όχι λίγων ανθρώπων. Χρειάζεται να αφήσουμε τον ωχαδερφισμό, το αλληθώρισμα προς τα αλλού όταν γίνεται πρόσκληση για μία δράση αγάπης προς την φύση, τη γειτονιά μας και το παρκάρισμα των κινητών στη γωνιά για λίγο με αισθητή πάντοτε την αντίληψη της υπευθυνότητας και της προσωπικής δραστηριοποίησης.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκο για την παρουσία του, ο οποίος έπρεπε να αποχωρήσει για να λάβει μέρος σε συνέδριο που πραγματοποιούταν (τον ευχαριστούμε και για το κέρασμα στο τέλος προς όλους που λάβαμε μέρος), τον Πρόεδρο του χωριού κ. Φώτη Αλέκο για την παροχή των απαραίτητων για τον καθαρισμό, την βοήθεια στον καθαρισμό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Ράντο και τον κ. Κώστα Αρδανιώτη για την συνεισφορά τους στον καθαρισμό.

Σκοπός της δραστηριότητας αυτής δεν ήταν η πραγματοποίηση μιας συμβολικής κίνησης. Τα φώτα έσβησαν με το τέλος του καθαρισμού. Και τώρα; Τώρα ξεκινάει η προσωπική ευθύνη και η άσκηση αυτοσυνειδησίας θα δείξει πόσο κι εάν αγαπάμε το περιβάλλον. Μην ξεχνάμε πως εν γένει η επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής δεν είναι ζήτημα συνελεύσεων, φωτογραφιών, παγκόσμιων συνεδρίων, ούτε υπόθεση τεχνοκρατών. Αποτελεί υπόθεση προσωπική, αλλά και κοινωνική.

Όταν ο άνθρωπος αντιληφθεί και δει το περιβάλλον, την φύση, την κτίση ολάκερη ως δημιούργημα του αριστοτέχνη Θεού, τότε θα υιοθετήσει έναν άλλο τρόπο ζωής. Είμαστε διαχειριστές των ύψιστων δωρεών του Θεού και όχι ιδιοκτήτες τους. Αυτή η αντίληψη, όταν γίνει συναντίληψη, τότε υπάρχει ελπίδα.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ







 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.