Τελευταίες Ειδήσεις

Σήμερα ανακοινώνεται το Fuel pass 2 -Τι θα περιλαμβάνει


Έτοιμο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα. Σήμερα, Τρίτη (21/6) θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο, τόσο στον αριθμό των δικαιούχων, όσο στα ποσά που θα λάβουν.


Ο δεύτερος γύρος του Fuel Pass είναι βέβαιο ότι θα αφορά περισσότερα νοικοκυριά, με το εισοδηματικό όριο για το οικογενειακό εισόδημα να αυξάνεται στις 45.000 ευρώ καθαρά, από 30.000 ευρώ που ήταν στο πρώτο πακέτο.


Αντίστοιχα, θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης από τα 30 έως 50 ευρώ που ήταν το fuel pass 1, στα 40 έως 60. Βέβαιο είναι ότι αυξημένο θα είναι και το ποσό που θα αντληθεί από τον προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επιδότηση της βενζίνης, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατ ευρώ.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι ανακοινώσεις για το Fuel pass 2 θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 15:00, θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από το οικονομικό επιτελείο.


«Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αύριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο» τόνισε ο Γ. Οικονόμου.


Τι θα ανακοινωθεί


Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.

Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass

Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.

Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.