Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΗΛΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ του κ. Κώστα Τόλη


Η διατύπωση ψευδών ισχυρισμών με χυδαίο τρόπο που στοχοποιεί ανοίκεια την προσωπική και επαγγελματική μου ηθική και με συκοφαντεί βάναυσα , με οδήγησε στη απόφαση να λάβω όλα τα ένδικα μέσα προκειμένω να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη τη δική μου και της οικογενείας μου.

            ΚΑΛΩ λοιπόν αρχικά τον γνωστό σχολιαστή – επικριτή κειμενογράφο ο οποίος καταφέρεται προς το πρόσωπό μου   :

            α/ Να μην επαναλάβει ανάλογες συκοφαντικές αναφορές στο μέλλον.

            β/ Να προβεί σε ανακοίνωση ανάκλησης των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών στα Μ.Μ.Ε.

            Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων  όπου θα καταφύγω στα οποία θα καλέσω ως μάρτυρες υπεράσπισης όλους των διατελέσαντες Δημάρχους – Αντιδημάρχους  κατά την περίοδο των 12 χρόνων στη οποία και αναφέρεται.

                                                                                                   ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 23-6-2022

Με εκτίμηση

                                                                                                         ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΛΗΣ

                               

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Κωνσταντίνου Τόλη του Θεμιστοκλή, κατοίκου Καλαμπάκας (Πίνδου 67).

ΠΡΟΣ

…………………………………….., κάτοικο Καλαμπάκας ……………….

-------------

Την 19—6-2022 αναρτήσατε στο σύνολο του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου ( ιστοσελίδες), που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του συνόλου των συμπολιτών μας επιστολή της οποίας το περιεχόμενο έχει ως εξής:

«  ΣΤΑ….ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

(  Ιδιαίτερα έντονη η «δυσοσμία» από τον πρόσφατο διαγωνισμό.)

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Ένας τομέας με ιδιαίτερα σκοτεινό και σκληρό περιεχόμενο που κρύβει πολλά συμφέροντα, με άκρως επιμελή τρόπο. Ενώ αποτελούν ,μεταξύ άλλων υπηρεσιών, όπως ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός, το αντικείμενο που ενώ ποτέ δεν έπρεπε να εκχωρηθεί ,δυστυχώς εκχωρήθηκε και παραδόθηκε αμαχητί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος αποκομιδής των !!!

Αγαπητοί συνδημότες,

Είδε το φως της δημοσιότητας προχθές ,όχι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού- οι υποψήφιοι ήταν μόνο ένας- αλλά το ύψος της έκπτωσης που από 58% της προηγούμενης χρονιάς κατέπεσε στο 17,36% ,που στην πράξη σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση για τους δημότες του Δήμου Μετεώρων 205.000 ευρώ!!!

Το απίστευτο σ΄ αυτή την περίπτωση είναι πως δεν αναλαμβάνει κανείς την πολιτική ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό- εν προκειμένω η δημοτική αρχή-προβαίνοντας στην ακύρωση του διαγωνισμού και στην επαναπροκήρυξη νέου, αφαιρώντας αχρείαστα και  πλεονάζοντα κριτήρια  και προσελκύοντας  το ενδιαφέρον και άλλων εργολάβων ,στοχεύοντας πάντα σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης ,ούτως ώστε να επιτευχθεί μια κάθετη μείωση του κόστους στα περυσινά ίσως επίπεδα ή έστω με μια μικρή απόκλιση λόγω της αύξησης των καυσίμων.

Αγαπητοί συνδημότες,

Τα χρήματα που δίνονται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Μετεώρων για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι πάρα πολλά. Πολλά επίσης είναι τα περίεργα έως σκοτεινά σημεία. Αναπάντητο εξακολουθεί να παραμένει το εύλογο ερώτημα που πρόσφατα δημοσίως έθεσα σε ραδιοφωνική συνέντευξη: Πώς είναι δυνατόν τα τελευταία 12 χρόνια ο ίδιος υπάλληλος του δήμου ( ο μέχρι πρότινος πλέον προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών ) ,να συντάσσει του διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων ,και ο ίδιος εργολάβος -εν προκειμένω ,ως μοναδικός ενδιαφερόμενος-να επιλέγεται για την εκτέλεση του έργου; Περιττό να τονίσω πως όταν στις διαγωνιστικές διαδικασίες υπάρχει μόνον ένας ενδιαφερόμενος ,φυσικό επόμενο είναι η έκπτωση να είναι αστεία έως γελοία.

Αγαπητοί συνδημότες,

Συχνά για να προσδώσουμε κύρος και μεγαλύτερη υπόσταση σε έναν διαγωνισμό ,επιλέγουμε βαρύγδουπες αναφορές και προσδιορισμούς για έναν διαγωνισμό (φυσικά χρησιμοποιώντας το γράμμα του νόμου): Διεθνής διαγωνισμός σου λέει ,δεν θα τον αμφισβητήσει κανένας( Αφού λοιπόν ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα ας προσθέσουμε κι εκεί που ουσιαστικά δεν χρειάζονται προϋποθέσεις -κριτήρια αποκλεισμού κάποιων που δεν τις-τα τηρούν, ούτως ώστε εμμέσως πλην σαφώς να φωτογραφίσουμε την τελική μας επιλογή.)

Πάντως εμένα προσωπικά με εντυπωσιάζει το γεγονός πως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, δεν ασχολούνται ενδελεχώς, με όλες τις διαδικασίες αυτού του είδους,  ασκώντας ουσιαστικό έλεγχο, για να πέφτει άπλετο φως και να μηδενίζονται οι σκιές που πλανώνται .Οι διαπιστώσεις για μένα δεν αρκούν ,το θέμα είναι αν πραγματικά υπάρχουν ευθύνες και αν ναι γιατί δεν αποδίδονται.

Αγαπητοί συνδημότες,

220.000 ευρώ πέρυσι το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών με ΦΠΑ,

425.000 ευρώ φέτος , διαφορά με στρογγυλοποιημένα τα ποσά, 205.000 ευρώ!!!!

Εύκολα να καταλάβει κανείς πως το κόστος ανάθεσης είναι εξόφθαλμα υψηλό.

Εξ ίσου εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως κανείς σεβασμός δεν υπάρχει στα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου. Ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο για μια ακόμη φορά θα ματώσουν τα οικονομικά του δήμου και οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο.

Αγαπητοί συνδημότες,

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως τα απορρίμματα, μια αμιγώς ανταποδοτική υπηρεσία ,χωρίς ίχνος πολιτικής ευθύνης, γίνονται παιχνίδι στις πλάτες των δημοτών του δήμου μας ,δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στην δημοτική αρχή να σηκώσει μια κούφια ρομφαία ,ανέξοδων αναφορών, για την υπεράσπιση των διαδικασιών.

Ο Φαρισαϊσμός σ’ όλο το μεγαλείο του!!!!!

    ΓΡΑΦΕΙ Ο ………………………......».

Όπως αντιλαμβάνεστε, στο βαθμό  που αναφέρεστε σε ζητήματα πολιτικών διαπιστώσεων, εκτιμήσεων και προσανατολισμού, οι εργαζόμενοι στο Δήμο δώσαμε και δίνουμε αγώνα να μην εκχωρηθούν κοινωφελούς χαρακτήρα δραστηριότητες σε ιδιώτες, όμως, εσείς, συντασσόμενος με τον πολιτικό φορέα και τη δημοτική παράταξη στην οποία ανήκετε, είχατε διαφορετική άποψη. 

Ωστόσο, η διαμαρτυρία μου δεν αφορά την πολιτική διάσταση της αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, με τους οποίους αναίτια καταμαρτυρείτε εις βάρος μου, όπως μεταξύ των άλλων, ότι δήθεν: «…..Πολλά επίσης είναι τα περίεργα έως σκοτεινά σημεία. Αναπάντητο εξακολουθεί να παραμένει το εύλογο ερώτημα που πρόσφατα δημοσίως έθεσα σε ραδιοφωνική συνέντευξη: Πώς είναι δυνατόν τα τελευταία 12 χρόνια ο ίδιος υπάλληλος του δήμου ( ο μέχρι πρότινος πλέον προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών ) ,να συντάσσει του διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων ,και ο ίδιος εργολάβος -εν προκειμένω ,ως μοναδικός ενδιαφερόμενος-να επιλέγεται για την εκτέλεση του έργου; Περιττό να τονίσω πως όταν στις διαγωνιστικές διαδικασίες υπάρχει μόνον ένας ενδιαφερόμενος ,φυσικό επόμενο είναι η έκπτωση να είναι αστεία έως γελοία….».

Ως άνθρωπος της πολιτικής «αγοράς» γνωρίζετε μετά βεβαιότητας:

Ότι η σύνταξη της διακήρυξης για τους διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων γίνεται επί τη βάσει πρότυπης διακήρυξης, από το πλαίσιο της οποίας η Τεχνική Υπηρεσία δεν μπορεί να εκφύγει. Επομένως, ψευδώς αναφέρετε ότι ως συντάκτης της επίμαχης διακήρυξης συμπεριέλαβα αχρείαστα και  πλεονάζοντα κριτήρια στη διακήρυξη με σκοπό τον αποκλεισμό επί 12 συναπτά έτη άλλων ενδιαφερομένων. Άλλωστε, η «φιλοσοφία» των διακηρύξεων είναι να τίθενται εκείνες οι προϋποθέσεις και (εκείνα) τα κριτήρια που είναι απαραίτητα, καθότι σκοπός της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι να επιτευχθεί  «ισορροπία» μεταξύ, αφενός, του οικονομικού ανταλλάγματος και, αφετέρου, εκείνης της ποιότητας και της ποσότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, με τις οποίες επιτυγχάνεται η ασφαλής για τους εργαζόμενους, εξυπηρετική για τους δημότες και φιλική για το περιβάλλον αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ότι στο πλαίσιο της ως άνω «ισορροπίας» μεταξύ ποιοτικής και ποσοτικής  προσφοράς και οικονομικού ανταλλάγματος,  το ύψος της δαπάνης προϋπολογίζεται με τεχνικά και οικονομικά κριτήρια, και η οριστική απόφαση λαμβάνεται από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή και, εν πάση περιπτώσει,  του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή δεν αποτελεί αρμοδιότητα μου. Εξ άλλου, η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του φετινού διαγωνισμού ήταν αυξημένη, όσο επιβάλλεται από την αύξηση των καυσίμων. Επομένως, ούτε η Τεχνική Υπηρεσία ούτε και εν γένει η Δημοτική Αρχή έχουν ανάμειξη στην συμμετοχή, όπως και στις υποβληθείσες προσφορές των υποψηφίων,  και υπό την έννοια αυτή ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν «…περίεργα έως σκοτεινά σημεία..» στα οποία δήθεν εμπλέκομαι εγώ, «…..( ο μέχρι πρότινος πλέον προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών ) …», επειδή «…..ο ίδιος εργολάβος -εν προκειμένω ,ως μοναδικός ενδιαφερόμενος-να επιλέγεται για την εκτέλεση του έργου;…» είναι ψευδής και συκοφαντικός. Άλλωστε, στους διαγωνισμούς συμμετείχαν περισσότεροι του ενός και γνωρίζω ότι δεν κατακυρώνονταν πάντοτε ο ίδιος.

Ότι , επί τη βάσει αυτών των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών περί περίεργων και σκοτεινών σημείων,  αφήνετε χωρίς δισταγμό να εννοηθεί ότι ευθύνομαι επειδή «…το ύψος της έκπτωσης που από 58% της προηγούμενης χρονιάς κατέπεσε στο 17,36% …». Άλλωστε, είναι εσφαλμένο το συμπέρασμα ότι «…στην πράξη σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση για τους δημότες του Δήμου Μετεώρων 205.000 ευρώ!!!..», διότι, μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας, επιτεύχθηκε οικονομικό αντάλλαγμα προς τον εργολάβο μικρότερο κατά 17,36%, εν σχέσει με την δαπάνη που είχε προϋπολογιστεί όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Επειδή  από το άρθρο 14 του Συντάγματος απορρέει το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν τους στοχασμούς τους και να προβαίνουν σε κριτική και έλεγχο των δημοσίων προσώπων και πραγμάτων, δημοσιοποιώντας μάλιστα ισχυρισμούς και σχόλια, ιδίως όταν αυτά σχετίζονται με ζητήματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και προκαλούν το εύλογο ενδιαφέρον των πολιτών,  υπό τον απαράβατο όμως όρο ότι αυτά (ισχυρισμοί και σχόλια) στηρίζονται σε βάσιμες πληροφορίες και δεν προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψη τρίτων και η προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Επειδή εν προκειμένω τα σχόλια και οι ισχυρισμοί σας, που προβάλατε με τον προαναφερόμενο τρόπο, μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, δεν τα βασίσατε σε αληθινά στοιχεία, αλλά εν γνώσει σας και με σκοπό να με βλάψετε επιδοθήκατε σε  λασπολογία εις βάρος μου.

Επειδή η παρουσία και η διατύπωση των ανωτέρω ψευδών ισχυρισμών έγινε με χυδαίο τρόπο και στοχοποιεί ανοίκεια την προσωπική και επαγγελματική μου ηθική και πορεία μου και με συκοφαντεί βάναυσα, λαμβάνοντας υπόψη, λόγω της εν γένει περιρρέουσας  ατμόσφαιρας περί διαπλοκής, την προδιάθεση των ανθρώπων να αποδέχονται με ευκολία ανυπόστατες φήμες ως αληθινά γεγονότα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τον ως άνω βαρύτατα αναληθή, προσβλητικό και συκοφαντικό ισχυρισμό.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ :

α)Nα μην επαναλάβετε στο εξής ανάλογες με τις ανωτέρω ενέργειες,

β)Να ανακοινώσετε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς του παρόντος, μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, στην οποία έλαβαν χώρα οι ως άνω προσβολές, προς αποκατάσταση της προσβολής που διαπράξατε στο πρόσωπό μου, το ακόλουθο επανορθωτικό κείμενο :

«Όσον αφορά την επιστολή που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο με τίτλο «  ΣΤΑ….ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ (  Ιδιαίτερα έντονη η «δυσοσμία» από τον πρόσφατο διαγωνισμό.)..» στο πλαίσιο του καθήκοντος αληθείας ΔΗΛΩΝΩ ότι ουδεμία πρόθεση είχα να προσβάλλω τον Κωνσταντίνο Τόλη, υπάλληλο του Δήμου μετεώρων και έως πρότινος Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας στον ίδιο  Δήμο (Μετεώρων) και ανακαλώ στο σύνολο του το κείμενο που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο , η οποία έλαβε χώρα στις 19-6-2022, ιδίως δε ανακαλώ, ως άστοχες και ανακριβείς, τις κάτωθι , εντός εισαγωγικών φράσεις, και αντί αυτών αποδέχομαι τις φράσεις, ζητώντας προσωπικά συγνώμη. Ειδικότερα: Ανακαλώ  ως προσβλητικό και συκοφαντικό τον ισχυρισμό ότι «Πολλά επίσης είναι τα περίεργα έως σκοτεινά σημεία. Αναπάντητο εξακολουθεί να παραμένει το εύλογο ερώτημα που πρόσφατα δημοσίως έθεσα σε ραδιοφωνική συνέντευξη: Πώς είναι δυνατόν τα τελευταία 12 χρόνια ο ίδιος υπάλληλος του δήμου ( ο μέχρι πρότινος πλέον προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών ) ,να συντάσσει του διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων ,και ο ίδιος εργολάβος -εν προκειμένω ,ως μοναδικός ενδιαφερόμενος-να επιλέγεται για την εκτέλεση του έργου; Περιττό να τονίσω πως όταν στις διαγωνιστικές διαδικασίες υπάρχει μόνον ένας ενδιαφερόμενος ,φυσικό επόμενο είναι η έκπτωση να είναι αστεία έως γελοία…» και, αντιστοίχως,  αποδέχομαι ως αληθές ότι «…δεν υπάρχει κάποιο περίεργο και σκοτεινό σημείο στις διαγωνιστικές διαδικασίες, εν πάση περιπτώσει ο Κωνσταντίνος Τόλης ενήργησε στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος και δεν είχε ανάμειξη στη διαδικασία συμμετοχής των υποψηφίων και στις υποβαλλόμενες από αυτούς οικονομικές προσφορές όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία της αποκομιδής …».

γ)Να μου κοινοποιήσετε τη δημοσίευση όλων των ως άνω κειμένων αποκατάστασης, αλλιώς,

ΔΗΛΩΝΩ ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων.

 

Πληρεξούσιο δικηγόρο και αντίκλητο μου διορίζω δια της παρούσης τον Ευάγγελο Παπαγιαννούλα,  δικηγόρο Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ: 12480), και κάτοικο Αθηνών (Ιουλιανού 3).

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε καθέναν από τους ανωτέρω, προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

Καλαμπάκα, 20-Ιουνίου -2022

Ο Εξωδίκως Διαμαρτυρόμενος

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΘΕΜ. ΤΟΛΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.