Τελευταίες Ειδήσεις

Στον Ευαγγελισμό, για την εορτή στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, ο Θανάσης Παιδής




Στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής για να συνεορτάσει μαζί με τους πιστούς στο ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου.

Θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός είναι ένας από τους παλαιότερους στην ευρύτερη περιοχή, ενώ από τον αρχική κατασκευή σώζεται μόνο το Ιερό που φέρει κτητορική επιγραφή του έτους 1521 μ.Χ. Πιθανόν τότε να ανεγέρθηκε η εκκλησία ή να πραγματοποιήθηκε η τοιχογράφησή της. 

Ο Θανάσης Παιδής κατά την παρουσία του στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου συνομίλησε με τους κατοίκους, αντάλλαξε ευχές, ενώ συνεχάρη όσους συνέβαλαν ώστε να διεξαχθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις σε αυτό το όμορφο και γραφικό τοπίο.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: 

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να βρεθούμε στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας και να συμμετάσχουμε στην εορτή που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, καθώς αποτελούν την κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοί μας. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται η ταυτότητα με την οποία συνεχίζουμε στη ζωή. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία αυτή της ταυτότητας είναι η Ορθοδοξία που ανάγεται αναμφίβολα σε συνεκτικό κρίκο και φωτεινό οδοδείκτη για το μέλλον.

Καθώς βρεθήκαμε σε αυτό το γραφικό τοπίο, όπου εδώ και αιώνες στέκει το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου – ένας από τους παλαιότερους Ιερούς Ναούς της περιοχής – μας δίνεται η ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την τεράστια σημασία που έχει η συντήρηση και η ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων.

Μέσω αυτής της οδού ενισχύονται οι ρίζες με το παρελθόν, ισχυροποιείται η ταυτότητά μας, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους – όπως και στους επισκέπτες – να γνωρίσουν τα ανεκτίμητα κειμήλια που έχει ο τόπος μας.

Εμείς, από την πλευράς μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης των ιστορικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.