Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ


Με πολύ γρήγορους ρυθμούς «τρέχουν» οι αναγκαίες διαδικασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και εν συνεχεία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Η Δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, είναι συνεχώς σε εγρήγορση και παρεμβαίνουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να κερδηθεί όσο γίνεται περισσότερος χρόνος και να προληφθούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Σήμερα, (Δευτέρα 23/5/2022) το πρωί, ειδικό συνεργείο εγκαταστάθηκε στα παλιά κτίρια που βρίσκονται στο εν λόγω οικόπεδο και απομακρύνει όλα τα υλικά αμιάντου που υπάρχουν εκεί, ώστε σύντομα να γίνει η κατεδάφιση όπως προβλέπεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αυτού του μεγάλου έργου.

Τις εργασίες επέβλεψε ο Δήμαρχος κ. Θ. Στάθης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Τρυφέρη και το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μουζακίου κ. Βασίλη Φούκα.

Αναλυτικά το πλάνο αποξήλωσης και διαχείρισης των αμιαντούχων υλικών από τα παραπάνω κτίρια προβλέπει:

          Σύνταξη, υποβολή προς έγκριση σχεδίου εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης δομικών στοιχείων που περιέχουν αμίαντο, από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

          Αφαίρεση στεγών αμιάντου από δύο κτίρια στο ίδιο ακίνητο, στην διασταύρωση των οδών Κοραή & Μαρίνου Αντύπα στο Μουζάκι Καρδίτσας, συνολικού εμβαδού 140 τετραγωνικών μέτρων περίπου.

          Αποκομιδή των αμιαντούχων αποβλήτων αποξήλωσης, μεταφορά τους σε ιδιόκτητη αδειοδοτημένη αποθήκη, εξαγωγή με διασυνοριακή μεταφορά και τελική διάθεση σε νόμιμο αποδέκτη σε χώρα εντός της Ε.Ε.

          Έκδοση Εντύπου Αναγνώρισης / Πιστοποιητικού διαχείρισης των αποβλήτων.

          Διεξαγωγή τελικών μετρήσεων αέρα σύμφωνα με τη νομοθεσία, και έκδοση Πιστοποιητικού Καθαρότητας από διαπιστευμένο κατά ISO 17025 εργαστήριο.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Στάθης, αμέσως μετά την επιτόπια αυτοψία στο οικόπεδο του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες, αλλά και τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις για να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατό έναν από τους μεγαλύτερους στόχους μας που είναι βέβαια η κατασκευή νέου σύγχρονου Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι. Ένα έργο που όλοι οι δημότες μας περιμένουν με αγωνία να υλοποιηθεί καθώς θα αναβαθμίσει σε υψηλό επίπεδο τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Κάνουμε ότι περνάει από το «χέρι» μας για να υπερπηδήσουμε κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και οφείλω να τονίσω πως η συνεργασία μας με όλους τους αρμόδιους κρατικούς, αυτοδιοικητικούς φορείς και τις δημόσιες Υπηρεσίες είναι άριστη και ιδιαίτερα αποδοτική. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα είναι ορατά και ως Δημοτική αρχή είμαστε αισιόδοξοι ότι το έργο θα ξεκινήσει πιο γρήγορα από όσο αρχικά αναμένονταν. Ο αγώνας μας για την τοπική ανάπτυξη συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Τα καλύτερα έρχονται»!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.