Τελευταίες Ειδήσεις

Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»


Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος.


Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε με νέες βαριές κατηγορίες στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


«Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά το υπουργικό συμβούλιο, όπως μεταδίδει το Anadolu. 


Οξύνοντας τους τόνους, κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία στη Γερουσία των ΗΠΑ και τις συστάσεις για μη πώληση F16 στην Τουρκία.


 «Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu.Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, «η Άγκυρα δεν θα πραγματοποιήσει τη Συνάντηση Στρατηγικής Συνεργασίας με την Αθήνα λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς τους ηγέτες των ΗΠΑ».«Ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας»


Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέες προκλήσεις βαφτίζοντας «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο, προβάλοντας ωμά το αναθεωρητικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», ως επίσημη πολιτική της Τουρκίας.


«Ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» δήλωσε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hizirreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης, «φωτογραφίζοντας» Ελλάδα και Κύπρο.


«Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.


«Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ''ειρηνευτικής επιχείρησης'' (σ.σ. «Αττίλας») στην Κύπρο» πρόσθεσε. «Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό, για την ασφάλεια της "Γαλάζιας Πατρίδας"».


«Τα οπλισμένα drones μας, για τα οποία γράφτηκαν τραγούδια για την επιτυχία τους στην Ουκρανία, χαρακτηρίστηκαν ως μηχανές δολοφονίας που σφαγιάζουν αθώους στον πόλεμο του Καραμπάχ (2020)» υποστήριξε ακόμα.


Το  Hizirreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ και το υποβρύχιο Selmanreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2027. Ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε ακόμη ότι από φέτος, και κάθε χρόνο, θα μπαίνει στην υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού από ένα υποβρύχιο και έως το 2027 το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα έχει έξι νέα υποβρύχια αυτού του τύπου.H απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις Ερντογάν


O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στην Τουρκία και στην προκλητική δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας πως η πολιτική της Ελλάδας είναι πολιτική αρχών.


«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», τόνισε ο κ. Οικονόμου μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν όπου ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.