Τελευταίες Ειδήσεις

Διαμαρτυρία Εργατικών Σωματείων των Τρικάλων σε εταιρείες παρόχους ενέργειας ενάντια στις υπέρογκες αυξήσεις






Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε εταιρείες παρόχους Ενέργειας, ενάντια στις αυξήσεις στην Ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα) προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, Σωματεία των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών και Συνταξιούχων, αλλά και το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και από εκεί κατευθύνθηκαν σε εταιρείες παρόχους, όπου μοίρασαν στον κόσμο την ανακοίνωσή τους και τους κάλεσαν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση την Κυριακή 1 Μάη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στο μήνυμα  που απεύθυναν στον τρικαλινό λαό τονίζονταν πως :

 « έχουν γίνει καθεστώς οι μονομερείς αλλαγές των τιμολογίων από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος με τις λαϊκές οικογένειες να βρίσκονται στο έλεος του ανταγωνισμού των ενεργειακών κολοσσών και να πληρώνουμε τις ρήτρες αναπροσαρμογής και τις αυξήσεις για να έχουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σίγουρα κέρδη.  Αυτές είναι οι συνέπειες  της λεγόμενης απελευθέρωσης της ενέργειας για την οποία όλες οι κυβερνήσεις μας υποσχόταν ότι θα φέρει ανάπτυξη και πιο φτηνή ενέργεια στα νοικοκυριά , στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , στην αγροτική παραγωγή . Αντίθετα βρισκόμαστε κατά μέτωπο με την ενεργειακή φτώχεια και τις εκρηκτικές της συνέπειες στο λαό. 

Στην ανακοίνωσή τους , επίσης , τα σωματεία ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι

 «για δώδεκα και πλέον χρόνια πληρώνουμε τη μια κρίση μετά την άλλη, με φτωχοποίηση, τρία μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους. Πληρώνουμε και την ανάκαμψη, καταβάλλοντας μόνιμα νέες θυσίες για να θωρακιστεί η κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων.Με δεδομένο ότι η τιμή του ρεύματος έχει ήδη πενταπλασιαστεί και την ακρίβεια να καλπάζει σε όλα τα αγαθά, στα καύσιμα λόγω και των υπέρογκων έμμεσων φόρων, κυριολεκτικά μας έχει γονατίσει. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές μας και ο λαός συνολικά, αφού πληρώσαμε την κρίση, με άμεσες περικοπές στους μισθούς μας, στις συντάξεις και με εκτίναξη των φόρων, πληρώνουμε και την ανάπτυξή τους με ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός μας μέσα απ' τον πληθωρισμό. Ως εδώ. Δεν αποδεχόμαστε το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, στο φυσικό αύριο, στα καύσιμα!».

           

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

   

● Να μπει πλαφόν και να γίνει γενναία μείωση στην τιμή του ρεύματος και του Φυσικού Αέριου

● Να καταργηθεί άμεσα η «ρήτρα αναπροσαρμογής» και το χαράτσι της «πράσινης ενέργειας»-επιδότησης ΑΠΕ.

● Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης & του ΦΠΑ σε Πετρέλαιο, Βενζίνη,  Αέριο και Ηλεκτρικό Ρεύμα

● Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό. ●Κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.