Τελευταίες Ειδήσεις

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: Εκκενώθηκε οικισμός – Καίγεται αναγεννημένο δάσος


Δάσος που είχε αναγεννηθεί μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 καίγεται στην Ηλεία από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα και συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη στη διάρκεια της νύχτας κοντά σε οικισμούς, ένας από τους οποίους εκκενώθηκε αργά χθες βράδυ.

Εκκενώθηκε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ ο οικισμός Λιβαδάκι εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει ανεξέλεγκτα στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων του νομού Ηλείας.


Αναγεννημένο δάσος

Οι φλόγες κατακαίνε αναγεννημένο από τις πυρκαγιές του 2007 και συμπαγές δάσος, ενώ είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση στους πυροσβέστες.


Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 89 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, οχήματα της πολιτικής προστασίας, ερπυστριοφόρο και υδροφόρες ιδιωτών ενώ οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.


Δύσκολη νύχτα

Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής αφού σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τους οικισμούς Πτελέα, Ράφτη και Ζαχοβούνι ενώ στο πόδι βρίσκονται και οι κάτοικοι του χωριού Καλλιθέα που το βλέπουν σε απόσταση αναπνοής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.