Τελευταίες Ειδήσεις

Σωματείο Επιπλοποιων -Ξυλουργων και Συναφών επαγγελμάτων Νομού Τρικάλων- Όλοι και όλες στα απεργιακά συλλαλητήρια της 6 ΑπρίληΣυνάδελφοι,

   Η δεκαετής οικονομική κρίση, η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, οι πολίτικές της πράσινης ενεργειακής μετάβασης που εκτόξευσαν το κόστος της ενέργειας και συμπαρέσυραν στις ανατιμήσεις όλα τα προϊόντα, έχουν οδηγήσει σε τεράστια αδιέξοδα όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία να επιδεινώνουν την κατάσταση.

   Με τις τιμές στο χρηματιστήριο Ενέργειας να συνεχίζουν την ανοδική τους τάση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος του επόμενου διαστήματος θα υπερβούν κατά πολύ τους προηγούμενους.  Στα πρατήρια καυσίμων, οι τιμές έχουν απογειωθεί με τις αυξήσεις να φτάνουν στο 18% σε βενζίνη και diesel κίνησης, ενώ στο 24% να φτάνουν οι αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σε πονοκέφαλο έχει μετατραπεί και η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ με τις τιμές στα ράφια να έχουν περάσει κάθε προηγούμενο. Για κάθε συνάδελφο που η επιβίωση της οικογένειάς του εξαρτάται από τον καθημερινό του μόχθο και αναρωτιέται που θα πάει αυτή η κατάσταση, μόνο σαν κοροϊδία φαντάζουν τα επιπρόσθετα  μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφού ούτε αυτά δεν αντιμετωπίζουν το κύριο. Τις πολίτικές δηλαδή όλων των κυβερνήσεων που βάζουν πλάτη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους. Γελιέται όμως η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με μέτρα ασπιρίνες θα κάμψει τις αντιδράσεις.

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της 6 Απρίλη

Συνάδελφοι,

  Το σωματείο μας, όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια απέναντι στους συναδέλφους και σε όλον τον Τρικαλινό λαό,  δίνει πάντα το παρόν σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που υπερασπίζεται τις σύγχρονες ανάγκες τους. Με πρωτοβουλία μας , βλέποντας την αναγκαιότητα που έχει δημιουργηθεί τα αιτήματά μας να αγκαλιαστούν από περισσότερους εμποροβιοτέχνες, καλέσαμε την ομοσπονδία ΕΒΕ νομού Τρικάλων να συμμετάσχει στα απεργιακά συλλαλητήρια που καλούν σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς. Μετά από δική μας πίεση, η ομοσπονδία αναγκάστηκε να πάρει απόφαση συμμετοχής, αλλά με διάφορα προσχήματα, χρησιμοποιώντας ανυπόστατες κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις, προσπαθεί να διασπάσει το ενωτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον Τρικαλινό λαό, καλώντας σε διαφορετική συγκέντρωση για τις 6 Απρίλη. Η στάση τους αυτή δε μας εκπλήσσει. Πάντοτέ σε κάθε αγωνιστικό σταθμό έλαμπαν δια της απουσίας τους.

Εμείς βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες !!!!

  Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της τοπικής μας ομοσπονδίας και καλούμε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, που αναρωτιέται που θα πάει αυτή η κατάσταση, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους φυσικούς μας συμμάχους, όλο τον Τρικαλινό λαό, που για άλλη μια φορά καλούμαστε να πληρώσουμε από κοινού το μάρμαρο.

Τετάρτη 6 Απρίλη να μη λείψει κανείς!!!!

10.00 το πρωί στη κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Απαιτούμε:

  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος
  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών
  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.

 

 

 

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.