Τελευταίες Ειδήσεις

5ετές μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια προτομής Μακαριστού Σεραφείμ


Ανήμερα της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών τελέστηκε το πενταετές μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησαρίωνος Καλαμπάκας.

Το πρωί ε ψάλλει ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου κ. Θεοκλήτου και αμέσως μετά το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου   κυρού Σεραφείμ. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού ποιμενάρχη που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού.
Για τον μακαριστό Μητροπολίτη μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και Καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης και Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος τονίζοντας πως με την σημαντική συνδρομή του προκάτοχου του έγινε πράξη η μονιμοποίηση της Μητρόπολης και άφησε γερή παρακαταθήκη στην οικεία Μητρόπολη αλλά και το Δήμο Μετεώρων.

Το παρόν τους έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Αλέκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο Βουλευτής κ. Λιούτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μπουτίνας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, φορέων και πλήθος πολιτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.