Τελευταίες Ειδήσεις

Πλησιάζει η ώρα για να μπουν στο συρτάρι μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού, μειώνονται τα self test στα σχολεία


Η χώρα οδηγείται σε σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων, με βάση τις αποφάσεις που λαμβάνουν κυβέρνηση και ειδικοί, με την απόφαση για πλήρη άρση να βρίσκεται σε εφαρμογή.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωνε την κατάργηση του προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 «το επόμενο διάστημα» και λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής επισημοποίησε ότι η κατάργηση θα ισχύσει από 15 Απριλίου. Το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ, καταλογίζεται κάθε 15 του μήνα, συνεπώς «τελειώνει» τις επόμενες ημέρες.


Παράλληλα, νέες εξελίξεις προέκυψαν από την συνεδρίαση της επιτροπής, καθώς  οι ειδικοί εισηγήθηκαν μείωση των self test στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο σε ένα από την 1η Απριλίου και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100% από το Σάββατο 26 Μαρτίου.


Πλέον, αναμένεται η ΚΥΑ η οποία θα εκειδικεύει τις λεπτομέρειες, όπως τη μέρα της εβδομάδας που θα κάνουν οι μαθητές το self test.


Επιπλέον, κατά την επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι και το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.


Η κατάργηση των μέτρων γίνεται με (αρχικό) ορίζοντα το τέλος Αυγούστου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση στους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας ή δε θα εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη.


Τέλος, η Όμικρον 2 και η υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης μπορεί να πιέσουν το ΕΣΥ, και τότε οι ειδικοί και η κυβέρνηση να «αναγκαστούν» να επαναφέρουν μέτρα που θα έχουμε αφήσει πίσω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.