Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

 



Μήνυμα της Βουλευτή Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Παπακώστα, για την εορτή της 25ης Μαρτίου.


«Το 1821 είναι το κορυφαίο ιστορικό πολιτικό αλλά και πνευματικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.  Είναι η στιγμή που το έθνος μας, δουλωμένο για αιώνες σε ένα αδυσώπητο κατακτητή διεκδίκησε τα δίκαιά του, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που η δουλεία του είχε στερήσει. Με ακέραια συνείδηση και με εκείνη την σύνεση που γεννά ο πόθος του ιδανικού της ελευθερίας, ανάμεσα στη φαύλη υποταγή και την αρετή το έθνος μας επέλεξε την αρετή, χωρίς δισταγμό, χωρίς ναι μεν αλλά.

Όπως έγραψε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός το ’21 είναι πόθος για ελευθερία «Ελευθερία Ψυχής, Ελευθερία Νου, Ελευθερία Αγάπης, Δημιουργίας και Ζωής». Αν έχει να μας δώσει το 1821 ένα μήνυμα σήμερα είναι ότι τα έθνη που συνδυάζουν την αρετή με αυτόν τον πόθο ελευθερίας και την πολιτική σύνεση στο τέλος νικούν τον δυνάστη.

Σήμερα η πατρίδα μας καλείται να δώσει έναν άλλον αγώνα, όχι όμως για την πολιτική της ελευθερία, αυτή την έχει κατακτήσει ήδη. Αλλά για να ολοκληρώσει στο σήμερα μέσα από την ζωή και την δημιουργία σε κάθε επίπεδο την ελευθερία που απέκτησε τότε. Με αυτό το αίσθημα ευθύνης πρέπει να σταθούμε, εμείς οι απόγονοι και οι συνεχιστές, μπροστά σε εκείνους στους οποίους οφείλουμε τα πάντα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.