Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων με τους εργαζόμενους ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  με εργαζόμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, προκειμένου οι τελευταίοι να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Όπως διαπιστώθηκε, μετά  την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων μένει εκτός προκήρυξης, γεγονός που αφενός, θα επιφέρει δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος, αφετέρου γεννά μία αίσθηση αδικίας, μετά από τουλάχιστον 16 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι: ΄΄Είναι άδικο, ύστερα από τόσα χρόνια εργασίας να χάνουμε τις θέσεις μας και να βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κυκεώνα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Δυστυχώς, βρεθήκαμε θύματα μιας προκήρυξης, η οποία δεν υπολόγισε, ως όφειλε όλες τις παραμέτρους, με τα γνωστά αποτελέσματα.΄΄

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τη μεριά της, υπενθύμισε ότι, στην περίοδο διακυβέρνησης μας, διασφαλίστηκαν όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος, αλλά και η θεσμική θωράκιση του, με την ένταξη σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α` βαθμού, προβλέποντας τη στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα, ξεπεράστηκαν πλήθος διοικητικών προβλημάτων, ώστε να υλοποιηθεί το 2019 διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να αρθεί η κατάσταση εργασιακής "ομηρίας" των τελευταίων 15 ετών και να διασφαλιστούν η εργασιακή προοπτική και τα δικαιώματα του υφιστάμενου προσωπικού του προγράμματος.

Τέλος, εξέφρασαν την αναγκαιότητα να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ήδη στο «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει, διαχρονικά, ανεκτίμητη στήριξη σε χιλιάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και σε ευπαθείς ομάδες.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 


 

 

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.