Τελευταίες Ειδήσεις

14 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Δεκατέσσερα νέα οχήματα αποκτά το Πυροσβεστικό Σώμα στη Θεσσαλία με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 714.000 ευρώ που προβλέπει την προμήθεια:


– επτά οχημάτων πυροσβεστικού τύπου pick-up 4Χ4, 500 λίτρων νερού και


-επτά αγροτικών οχημάτων (4Χ4) τύπου pick up διπλοκάμπινων.


«Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι ένα χρήσιμο  χρηματοδοτικό εργαλείο για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγική και σχεδιασμό ενισχύουμε το Πυροσβεστικό Σώμα με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο για επεμβάσεις πρόληψης και καταστολής δασικών και άλλων πυρκαγιών. Η Περιφέρεια ενισχύει μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 με συνολικό προϋπολογισμό 3.114.000 ευρώ τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας, αφού εκτός από τα παραπάνω πυροσβεστικά οχήματα,  το προηγούμενο διάστημα χρηματοδοτήσαμε και  έγινε η προμήθεια 8 νέων υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων  παντός εδάφους (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.


Τα νέα οχήματα


7 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού Πρόκειται για πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4). Κύριο έργο τους η περιπολία δασικών εκτάσεων και η άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών στο ξεκίνημα τους καθώς και η μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών. Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο (2) θύρες  και θα έχει ικανότητα μεταφοράς ενός (1) ακόμη μέλους πληρώματος πλέον του οδηγού. Θα διαθέτουν αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα και δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων.


7 Βοηθητικά διπλοκάμπινα ημιφορτηγά οχήματα, (4Χ4) τύπου pick up.


Πρόκειται για  οχήματα (4Χ4) τύπου pick up με δυνατότητα  μεταφοράς πέντε (5) ατόμων συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και καρότσα για μεταφορά εξοπλισμού η οποία θα διαθέτει θύρα στην οπίσθια πλευρά του οχήματος. Η μικτή έμφορτη μάζα του οχήματος θα είναι μεγαλύτερη ή ίση από 2.500 kg και έως 3.500 kg


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.