Τελευταίες Ειδήσεις

Δυναμική παρουσία της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη « στο μπλόκο της Νίκαια


Ξαναπάμε στα χωριά, καλώντας όσους δεν συμμετείχαν από την αρχή στην κινητοποίηση

να πάρουν τα τρακτέρ τους και να έλθουν κοντά μας.

Μαζί με εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους απ’ όλη τη Θεσσαλία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων  Τρικάλων «Η Άνοιξη»  συμμετέχει στο Μπλόκο της Νίκαιας & στη Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας. Από την Παρασκευή 4  Φλεβάρη Τρικαλινοί αγρότες με τα τρακτέρ τους βρίσκονται στη Νίκαια ,ενώ ακόμη περισσότεροι αγρότες μαζί με εργάτες , συνταξιούχους και αυταπασχολούμενους από τα Τρίκαλα, συμμετείχαν την Κυριακή 6 Φλεβάρη  στη συγκέντρωση λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης που οργανώθηκε στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού (ΠΑΘΕ).

 Το μπλόκο της Νίκαιας στήθηκε , κάθε μέρα πυκνώνει με νέα τρακτέρ, οι εκδηλώσεις στήριξης στον αγώνα μας δυναμώνουν παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει τον δρόμο στα τρακτέρ, με τη χρησιμοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.  Να δημιουργήσει κλίμα  αστυνομικής τρομοκράτησης, με την παραμονή κατασταλτικών δυνάμεων στο χώρο, παρά  τη διαρκή απαίτηση  για άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Το ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας  αποτελεί σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, . Νέα μπλόκα στήνονται και θα στηθούν σε μια σειρά  από περιοχές της χώρας

            Βγήκαμε στους δρόμους  για μια ακόμα φορά για να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας που συρρικνώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές οι πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών του δικού μας μόχθου, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, μας αφήνουν απροστάτευτους στο έλεος του καιρού χωρίς να αποζημιωνόμαστε για τις καταστροφές στις παραγωγές μας, κρατούν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων μας, μας οδηγούν στη φτώχεια, μας στερούν μια αξιοπρεπή ζωή.

Ταυτόχρονα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως όλος ο λαός, δεχόμαστε τη φοβερή επίθεση των τεράστιων ανατιμήσεων στο οικιακό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα μετακίνησης, της μεγάλης ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ βιώνουμε και τα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας.

Προβάλλουμε συγκεκριμένα αιτήματα, που ούτε υπερβολικά, ούτε ανέφικτα είναι και μπορούν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας. Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας  και να προχωρήσει στην ικανοποίησή τους, επιχειρεί να κοροϊδέψει εμάς και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για αναμάσημα όσων είχαν εξαγγελθεί παλιότερα και τώρα εξειδικεύονται. Δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας, δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση.

Ο υπουργός ξεκίνησε μια εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα μας, κάνοντας λόγο για «υποκινούμενες κινητοποιήσεις» και άλλα παρόμοια που έχουμε ακούσει πάρα πολλές στο παρελθόν από εκπροσώπους όλων των κυβερνήσεων . Ο μόνος «υποκινητής» του αγώνα μας είναι η όξυνση των προβλημάτων τους που προκαλεί η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

            Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε την πάλη μας , θα ξαναπάμε στα χωριά, καλώντας όσους αγρότες και κτηνοτρόφους δεν συμμετείχαν από την αρχή στην κινητοποίηση να πάρουν τα τρακτέρ τους και να έλθουν κοντά μας, για να δυναμώσουμε κι άλλο το μπλόκο

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων

                           Η Άνοιξη     Φλεβάρης 2022




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.