Τελευταίες Ειδήσεις

Αγγελάκης: Απαιτούνται μέτρα στήριξης για την επιβίωση της αγοράς


Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ  Ν. Τρικάλων και ασχολήθηκε με τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους συναδέλφους των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.


Η κρίσιμη κατάσταση των επιχειρήσεων και οι οδυνηρές επιπτώσεις της διπλής κρίσης σε υγεία και οικονομία ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος κ. Β. Αγγελάκης τόνισε ότι χρειάζονται στοχευμένες και γενναίες παρεμβάσεις προκειμένου να διασωθούν οι επιχειρήσεις των συναδέλφων μας που θα αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες ακόμα και μετά την ουσιαστική επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα. Την ίδια άποψη κατέθεσαν όλα τα μέλη της διοίκησης και δόθηκε από όλους το μήνυμα για νέο και αναγκαίο πλαίσιο στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με έμφαση στη διαγραφή – διευθέτηση των χρεών της πανδημίας στον ανασχεδιασμό των διαθέσιμων πόρων ιδίως αυτών που προέρχονται από το ταμείο ανάκαμψης στη μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε ενισχύσεις και στη μέριμνα για την ελάφρυνση του κόστους ενέργειας.


H Διοίκηση με εισήγηση του προέδρου αποφάσισε να ενημερώσει όλα τα σωματεία δύναμης της Ομοσπονδίας και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα τα θέματα της ενέργειας με τις υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΗ ΤΟΥ Φ/Α του Πετρελαίου κλπ να κλιμακώσουν την αντίδραση των συναδέλφων με κινητοποιήσεις τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο.


Χωρίς υποστηρικτικά μέτρα η αγορά δεν θα αντέξει. Χρειάζονται δραστικότερα μέτρα από την κυβέρνηση για τις τελευταίες ανατιμήσεις.


Στο τέλος της συνεδρίασης, η Διοίκηση έκοψε και την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα με τον κ. Μπακογιάννη Βασίλη, αναπληρωτή γραμματέα, να κερδίζει το φλουρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.