Τελευταίες Ειδήσεις

Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε το καραμπίτ


Aκόμα τέσσερα άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα, την Παρασκευή, μετά την απολογία τους για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.


Συγκεκριμένα, ο 25χρονος «Αθηναίος», ομολόγησε πως κρατούσε ένα μαχαίρι τύπου καραμπίτ, αλλά ισχυρίστηκε ότι τραυμάτισε κάποιον εκ των φίλων του 19χρονου και όχι τον Άλκη ο οποίος δολοφονήθηκε την Τρίτη (01/02), στην περιοχή Χαριλάου.


Μάλιστα, ο 25χρονος «Αθηναίος» επιβάτης του τρίτου αυτοκινήτου, παραδέχθηκε πως είχε το καραμπίτ και κατάφερε «δύο τσιμπιές» σε κάποιον που δεν ήταν ο Άλκης Καμπανός.


Υπενθυμίζεται ότι συγκατηγορούμενος του 25χρονου, τον υπέδειξε ως τον δολοφόνο του Άλκη Καμπανού επισημαίνοντας, μάλιστα, πως ο «Αθηναίος» είχε πετάξει το μαχαίρι σε ερημική περιοχή, το οποίο εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.


Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που πέρασαν την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας αρνήθηκαν όλοι την εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου (ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα στα κάτω άκρα και τα κατάγματα που υπέστη στο κεφάλι).


Συγκεκριμένα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.


Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ' αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.


Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου οχήματος, αλλά -όπως και οι προηγούμενοι που απολογήθηκαν- φαίνεται να μην έδωσαν αξιόπιστες απαντήσεις ή δήλωσαν άγνοια.



Οι πολύωρες απολογίες τους τελείωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, με την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως ως προς την προφυλάκισή τους.


Η διαδικασία των απολογιών θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τον 20χρονο (11ο κατηγορούμενο), ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.


«Αθηναίος»: «Κυνήγησα αλλά δεν χτύπησα τον Άλκη»


Τέταρτος και τελευταίος κατέθεσε ο 25χρονος γνωστός και ως «Αθηναίος», ο οποίος υποστήριξε ότι κυνήγησε έναν από τους φίλους του Άλκη που αποχώρησε από την πολυκατοικία στην οδό Γαζή, αλλά αρνείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε τον 19χρονο. Mάλιστα ο ίδιος φέρεται να υπέδειξε τον 21χρονο Ελληνα, πρώην ποδοσφαιριστή ως τον άνθρωπο που χτύπησε με το δρεπάνι το πόδι του Αλκη, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr. 


Υπενθυμίζεται ότι, ο δικηγόρος του 21χρονου Έλληνα, Απόστολος Λύτρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο εντολέας μου ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου καραμπίτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».


Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, ο οποίος σήμερα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.


Όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.