Τελευταίες Ειδήσεις

Χαρίτσης από τα Τρίκαλα: Ο τόπος έχει ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ


Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος Νίκος Σκορίνης, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στα Τρίκαλα.


Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το νομό από τα τοπικά στελέχη, με τα κυριότερα από αυτά να είναι το φράγμα της; Πύλης, το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, η δυνατότητα ενίσχυσης και ανάδειξης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στον Κόζιακα και η σιδηροδρομική επέκταση και σύνδεση της Θεσσαλίας με την Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο.


Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε διεξοδικά στις πολιτικές εξελίξεις επισημαίνοντας πως ο τόπος, μετά την διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία που απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα, έχει ανάγκη από μια προοδευτική διακυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό άλλωστε θα αναλυθεί και θα παρουσιαστεί προς συζήτηση και στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Απρίλιο, όπου θα τονιστεί η ανάγκη μιας ευρύτερης συμμαχίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε αυτή η ιδεολογία και πολιτική να γίνει και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα στη κοινωνία. Τόνισε δε την εφαρμογή τριών βασικών μέτρων όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην εξουσία, που είναι η στήριξη των πληττόμενων από την ακρίβεια, η ελάφρυνση σημαντικών υποχρεώσεων από την ενεργειακή κρίση και η κρατική παρέμβαση για την έλεγχο και την πάταξη της αισχροκέρδειας.


Από την πλευρά του ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο βάρος που σηκώνουν τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους να είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να παραποιήσει την πραγματικότητα και να ωραιοποιήσει την κατάσταση, οι οικονομικοί δείκτες είναι αμείλικτοι και μιλούν από μόνοι τους. Από το 1997 έχουμε να δούμε τέτοια επίπεδα πληθωρισμού.


Σε ερώτηση του trikalaIN.gr για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματος η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή αρχηγού από την βάση, ο πρώην Υπουργός απαντώντας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ζωντανό και δημοκρατικό κόμμα και είναι απολύτως θεμιτό να υπάρχουν και να ακούγονται διαφορετικές απόψεις. Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν στο συνέδριο του Απριλίου, από το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει περισσότερο ενωμένος και δυνατός από ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.