Τελευταίες Ειδήσεις

Βρετανικό υπουργείο Άμυνας: Έτσι θα εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες


To βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τις πιθανές κινήσεις του ρωσικού στρατού σε ενδεχόμενο εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου. 


Σε κατάσταση «εμπόλεμης ζώνης» βρίσκονται τα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας την ώρα που δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ένδειξη ότι η κατάσταση οδεύει προς αποκλιμάκωση. Mε το σκηνικό να εξελίσσεται σε μπρα ντε φερ μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ και τις μετακινήσεις στρατευμάτων να έχουν μετατραπεί σε καθημερινή είδηση, η κατάσταση οξύνεται διαρκώς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς πώς και πότε θα εκτονωθεί.


Παρά τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας ότι προχωρά σε σταδιακή απόσυρση των στρατευμάτων της από τα σύνορα, οι φωνές από τη Δύση πληθαίνουν κάνοντας λόγο για επικείμενη εισβολή εντός των επόμενων ημερών, θεωρώντας μάλιστα πως η ρωσική επίθεση είναι πλέον ζήτημα χρόνου. 



Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Πέμπτη, η κρίση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα γνώρισε νέα κλιμάκωση, μετά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και Ουκρανών.


Την ώρα που η ένταση κλιμακώνεται προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία υπό το φόβο ενός ενδεχόμενου πολέμου στην Ευρώπη που θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις με έτοιμο το πακέτο των κυρώσεων στη Ρωσία, όπως διαμηνύει η ΕΕ, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, παρουσιάζει μέσα από έναν αναλυτικό χάρτη τον τρόπο που θα «χτυπήσει» η Ρωσία στην Ουκρανία. 


BBC: Ισχυρές ρωσικές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα


Σύμφωνα με το BBC ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν «στήσει» ένα νοσοκομείο στην περιοχή εκπαίδευσης Osipovichi στη βορειοδυτική Λευκορωσία.


H στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας με περίπου 30.000 στρατεύματα στη Λευκορωσία, αν και ανησυχεί τόσο την Ουκρανία όσο και το ΝΑΤΟ, αποτελεί μέρος κοινών, προγραμματισμένων ασκήσεων που πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις της Μόσχας. 



Οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί στα μέσα Φεβρουαρίου δείχνουν ότι η Ουκρανία παραμένει περικυκλωμένη από τρεις πλευρές από ρωσικά στρατιωτικά άρματα μάχης και στρατεύματα, τόσο στα σύνορά της με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.