Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ


Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Τρικάλων, συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, που δίνουν την μάχη για την επιβίωσή τους, στέλνοντας μήνυμα συνεχούς κι ανυποχώρητης αγωνιστικής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους. Διώχνονται από τα χωράφια τους γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής , με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα εφόδια, στα καύσιμα και ταυτόχρονα εξαναγκάζονται να πουλούν τον κόπο τους φθηνά , τα προϊόντα τους σε τιμές εξευτελιστικές.

Είναι αγώνας κοινός, είναι και δικό μας αγώνας!!

Οι αγρότες θέλουν διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για μπορούνε να ζούνε με αξιοπρέπεια . Γι΄αυτό  είναι αναγκαίο να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουν, διασφάλιση του εισοδήματος τους. Το ίδιο έχουμε ανάγκη και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών. Γι΄αυτό διεκδικούμε ΣΣΕ με  ικανοποιητικούς κατώτατους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Είναι αγώνας κοινός γιατί παλεύουμε να προστατέψουμε την υγεία μας από την μετατροπή σε εμπόρευμα, από το ξεχαρβάλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Παλεύουμε να προστατέψουμε την ζωή μας από την έλλειψη των αναγκαίων υποδομών ώστε να μην είναι έρμαιο  των κάθε λογής φυσικών φαινομένων όπως πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς κα

Ο αντίπαλος που έχουμε οι εργαζόμενοι στις κατασκευές με τους οι αγρότες,  είναι κοινός, άρα έχουμε κοινό συμφέρον να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική που μας στερεί την ίδια μας την ζωή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους,  τις πολυεθνικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκού ανθρώπου που παλεύει για την επιβίωση του.

Ενάντια στην αντιλαϊκές  πολιτικές των κυβερνήσεων, της σημερινής αλλά και τον προηγούμενων που στόχο πάντα είχαν και έχουν  να εξασφαλίσουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη  για όλους αυτούς χτυπώντας τους μισθούς μ;ας,  το εισόδημα, τα δικαιώματά μας.

Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, από τα μπλόκα του αγώνα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις  τόσο από παλιότερα όσο και πιο πρόσφατα, τους αγώνες για ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, γνωρίζουμε ότι ¨ό,τι έχει κερδηθεί κερδήθηκε στον δρόμο και μέσα από τους αγώνες μας. Μόνο εκεί υπάρχει σωτηρία και διέξοδος!

Το Συνδικάτο μας καταδικάζει την κυβέρνηση της ΝΔ που με αυταρχισμό αντιμετωπίζει τα αιτήματα επιβίωσης των αγωνιζόμενων αγροτών, αφού ήδη έχουν σταλεί 7 διμοιρίες των ΜΑΤ στη Νίκαια της Λάρισας. Δείχνει για ακόμη μία φορά ότι το αστικό κράτος είναι επιτελικό όταν θέλει και όταν θίγονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ο κοινός αγώνας των εργατών, των αγροτών, η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας μας το έχουν αποδείξει πολλές φορές,  ότι η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει. Αποδεικνύει αντίθετα ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας!!!

Το Συνδικάτο μας στηρίξει  αποφασιστικά, με κάθε τρόπο, με όλες τις μορφές τον αγώνα των αγροτών. Η νίκη τους είναι ελπίδα για όλους μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.