Τελευταίες Ειδήσεις

Ρεβεγιόν με rapid test για εμβολιασμένους - Τι θα ανακοινωθεί


Με υποχρεωτικό rapid test για την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους αναμένεται να γίνει το ρεβεγιόν, υπό τον φόβο της μετάλλαξης «Όμικρον».


Σχετικά με το ενδεχόμενο να κληθούν να κάνουν rapid test όλοι μέσα στις γιορτές, ακόμη και οι εμβολιασμένοι, ένα σενάριο που ήρθε στο τραπέζι λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.


Την ίδια ώρα, με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα το αργότερο έως την Τετάρτη, ή ακόμα και σήμερα το μεσημέρι, καθώς συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να εξετάσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και εάν χρειαστεί να εισηγηθεί νέα μέτρα, στη σκιά της ραγδαίας εξάπλωσης τη μετάλλαξης Όμικρον.


«Εξετάζουμε το μέτρο μόνο για εκείνους που το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, θα δούμε, δεν θέλω να προτρέχω, η Επιτροπή θα πει κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά, εκτός από το ό,τι μόνον εμβολιασμένοι επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test. Δεδομένου ότι αυτό θα τούς εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο και τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο “στεγανοποιημένος” ο χώρος, από τον κίνδυνο να υπάρχει κάποιος εκεί που θα νοσεί, εκείνες ή εκείνη τη μέρα που ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους συνιστά έναν παραπάνω κίνδυνο για να νοσήσει κάποιος και να το διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Σε ερώτηση σχετικά με το ότι «τελικά αυτό είναι ένα μέτρο για τους εμβολιασμένους», που θα έχουν ερωτήματα γι’ αυτή την αντιμετώπιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Έχετε δίκιο κι έχει δίκιο και ο εμβολιασμένος. Όμως, από την άλλη πλευρά δεν είναι ένα μέτρο γενικό, είναι ένα μέτρο προσωρινό, είναι ένα μέτρο έκτακτο, είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι μας το χρειαζόμαστε προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή εξασφάλιση ότι δεν νοσούμε κι ότι κι ο διπλανός μας δεν μπορεί να νοσεί χωρίς να το ξέρει και να μεταδώσει τον ιό. Βεβαίως είναι μία επιβάρυνση. Κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Από κει και πέρα όμως ξέρετε ότι οι τιμές είναι συγκεκριμένες, είναι διαμορφωμένες», διευκρίνισε. 


Ως προς τη γενικότερη εκτίμηση από τους επιστήμονες ανέφερε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν και ότι δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα για το τι είναι αυτή η Όμικρον: «Οφείλουμε να παρακολουθούμε τα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά που θα προκύψουν».


Το κόστος στον εμβολιασμένο πολίτη


Όπου το rapid test είναι υποχρεωτικό θα το πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους. Αυτή τουλάχιστον τη διευκρίνιση έδωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας: «Εάν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μετρό, θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα χρειαστεί να επισκεφθεί χώρους όπου θα πρέπει να προσκομίσει τεστ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.