Τελευταίες Ειδήσεις

Σαρηγιάννης για παραλλαγή Όμικρον: Φοβάμαι πως ίσως το lockdown γίνει υποχρεωτική κίνηση


Το κύμα της Όμικρον θα χρειαστεί αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί και το lockdown θα είναι μια υποχρεωτική κίνηση που ίσως η κυβέρνηση αναγκαστεί να κάνει...


Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και το ενδεχόμενο ενός αυστηρού lockdown. 


Ο κ. Σαρηγιάννης αναφερόμενος στην πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα εκτίμησε ότι είναι πιθανό να μας φέρει αντιμέτωπους με αυστηρό lockdown διάρκειας ενός μήνα, όπως αυτό που ζήσαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το 2020. 


Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τον κ. Χατζηνικολάου αν η μετάλλαξη μπορεί να μας οδηγήσει σε lockdown, ανέφερε ότι το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό αν και ελπίζει ότι δεν θα οδηγηθούμε σε αυτή τη λύση. 


Παράλληλα, είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει επικρατήσει μέχρι την Πρωτοχρονιά, τονίζοντας ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί δεν επαρκούν για να αναχαιτιστεί η μετάδοσή της.


Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε ότι σημειώνεται αυξητική πορεία των κρουμάτων και πολλοί θάνατοι ενώ τόνισε πως «σύμφωνα τουλάχιστον με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, δεν αποδεικνύεται ότι νοσείς ελαφρύτερα από την μετάλλαξη Όμικρον, έχουμε πολλούς ευάλωτες πολίτες και πρέπει να δούμε το ζήτημα σοβαρα».


Όπως συμπλήρωσε, το κύμα της Όμικρον θα χρειαστεί αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί και «το lockdown θα είναι μια υποχρεωτική κίνηση που ίσως η κυβέρνηση αναγκαστεί να κάνει».


Αναφορικά με την αυστηρότητα του lockdown είπε ότι «τα μέτρα θα είναι όπως αυτά του πρώτου κύματος πανδημίας για να μπορούμε να έχουμε επιδημιολογική επιτήρηση».


Καταλήγοντας τόνισε πως «το lockdown δεν είναι η πρώτη επιλογή αλλά θα γίνει αν το επιβάλει η μετάλλαξη Όμικρον» και ότι θα πρέπει να γίνει «γρήγορα, με αποφασιστικότητα και ενότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.