Τελευταίες Ειδήσεις

Καιρός: Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες


Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. 


Η ΕΜΥ τροποποίησε και αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11-12-2021) είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.


Την ίδια ώρα, προειδοποίησε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.


Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ ανακοίνωσε ότι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη (09/12) τροποποιείται και αναβαθμίζεται σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Παράλληλα, όπως τονίζει η ΕΜΥ, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.


Η κακοκαιρία θα φέρει επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:


-Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


-Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.


Επίσης, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα περάσει και από την ανατολική Στερεά, και πιο συγκεκριμένα την Εύβοια και την Αττική, κατά τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται πάντως ιδαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.