Τελευταίες Ειδήσεις

Στον Δήμο Τρικκαίων η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Στον Δήμο Τρικκαίων με τις εφαρμογές και καινοτομίες σε θέματα τεχνολογίας, θα βρίσκεται την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 ο Υπουργός και η ηγεσία του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, οι Υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Θοδωρής Λιβάνιος και ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος θα δουν από κοντά και θα ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala ΑΕ. Ουσιαστικά θα παρουσιαστούν όλες οι τρέχουσες δραστηριότητες σε τομείς, όπως η μικροκινητικότητα, η ηλεκτροκίνηση, η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της τεχνολογίας, η μέτρηση ενέργειας σε δημόσια κτήρια, η πολιτική προστασία, νέα συστήματα για ποδήλατα και στάθμευση, τηλεϊατρική, νέες και υπάρχουσες εφαρμογές για περιβαλλοντικές μετρήσεις κ.α.

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο διήμερο, αλλά σαφώς η ηγεσία του Υπουργείου θα μεταβεί και στο GiSeMi hub, τον Κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που λειτουργεί η e-trikala. Εκεί θα ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος Harmony, για τη μεταφορά φαρμάκων με drone, αλλά και για πρόσθετες δράσεις που βρίσκονται σε πιλοτική φάση.
Θα ακολουθήσει συνάντηση και συζήτηση με Δημάρχους της Θεσσαλίας, με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, να απευθύνει ομιλία με θέμα «H αξία των data για τη λήψη αποφάσεων στους Δήμους». Στη συνέχεια από την πλευρά του Υπουργείου αναμένονται ανακοινώσεις σε θέματα διαλειτουργικών καινοτομιών μέσω της γνωστής ψηφιακής πύλης gov.gr.
Το πρόγραμμα αναμένεται να εμπλουτιστεί με επίσκεψη σε βιομηχανική μονάδα της περιοχής, αλλά και σαφώς με τον Μύλο των Ξωτικών. Εκεί έμφαση θα δοθεί στην κυκλική οικονομία, τη διαχείριση απορριμμάτων και τη διαλογή  τους στην πηγή, την κομποστοποίηση και την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Ολη, δηλαδή, την «παλέτα» των δράσεων, στις οποίες επικεντρώνεται ο φετινός «πράσινος» Μύλος των Ξωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.