Τελευταίες Ειδήσεις

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων για δώρο Χριστουγέννων


 Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα δικαιούμαστε επιδόματα (π.χ δώρο Χριστουγέννων, επίδομα αδείας). Στον κλάδο των Ιδιωτικων Υπαλληλων, το Σωματείο μας το τελευταίο διχρονο  έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις ώστε να μπουν εμπόδια σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η οργάνωση και η συλλογική διεκδίκηση έχουν αποτελέσματα, καθώς αρκετοί συνάδελφοι πήραν δεδουλευμένα και χρωστούμενες υπερωρίες.

 

 Την περίοδο αυτή κάθε χρόνο είναι σύνηθες φαινόμενο οι εργαζόμενοι να συναντάνε την άρνηση από την πλευρά της εργοδοσίας για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων. Οι δικαιολογίες που ακούμε είναι πολλές: “Το μαγαζί δεν βγαίνει», ή ότι ” δεν υπήρχε στην συμφωνία δώρο Χριστουγέννων». Άλλες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με ώμους εκβιασμούς ή εκβιαστικά διλήμματα του τύπου :”αν θες δώρο Χριστουγέννων θα μειωθεί το ωρομίσθιο” ,” αν θες να ασφαλίζεσαι όλες τις ώρες που δουλεύεις, θα μου δίνεις ένα ποσό τον μήνα για την ασφάλεια σου από τον μισθό”. Όλα αυτά είναι παράνομα και ξερουμε οτι συμβαινουν.

Μην ανέχεσαι να σου λένε άλλο ότι «εδώ δεν δίνουμε δώρο» «το δώρο δεν ήταν στην συμφωνία πρέπει να το επιστρέψεις», «θα παρεις δωρο αλλα δεν θα πληρωθεις το μισθο σου» και άλλα τέτοια. 

 

Ιδιαιτερα φετος οπου η ακριβεια και η ενεργειακη φτωχεια εχουν μπει για τα καλα στην ζωη μας δεν θα ανεχτουμε να χασουμε και αλλα. 

Έχουμε χρέος να βαδίσουμε τον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές εργαζομένων, να διασφαλίσουμε ότι τα κατεκτημένα αυτά δικαιώματα μας θα τα κληρονομήσει αυτούσια κι ακόμα παραπάνω η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προετοιμαστούν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και του δώρου, ειδικά στους χώρους που υπάρχουν προβλήματα πληρωμών και καθυστερήσεων. Το Σωματείο  βρίσκεται σε ετοιμότητα να ενημερώσει, να βοηθήσει κάθε εργαζόμενο και να παρέμβει όπου χρειάζεται.

 

Κάθε εργαζόμενος που δεν του έχει καταβληθεί το δώρο μέχρι τις 21 Δεκέμβρη, μπορεί άμεσα να έρθει σε επαφή με το Σωματείο και μαζί να διεκδικήσουμε την καταβολή του. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος από το νόμο να καταβάλει το δώρο.

 

Έλα σε επαφή με το σωματείο σου, διεκδίκησε τα δικαιώματα σου

Τηλ. Επικοινωνίας :6988597514 , 6949051284

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.