Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες στη γραμματέα τις κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, θέλοντας να μεταφέρει ένα «τελεσίγραφο» στον πρώην υπουργό. «Θα ανασκευάσει, ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», φέρεται να δήλωσε. 

Υπενθυμίζεται, πως οι ακραίες αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης «δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι»,προκάλεσαν οξύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή. 

Η αναφορά του βουλευτή, που έγινε με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παριστάμενων  βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι, φώναζαν «ντροπή», ζητώτας από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, ενώ ο προεδρεύων, Απόστολος Αβδελάς, επιχειρούσε να επαναφέρει την τάξη.

Οικονόμου: Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να συρθεί στη διαγραφή Κουρουμπλή

Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου: Ο Τσίπρας να διαγράψει τον Κουρουμπλή εάν δεν ανακαλέσει