Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ Η κυβέρνηση της Ν.Δ ξαναβάζει τους εργολάβους στο Νοσοκομείο Τρικάλων


Η κυβέρνηση της Ν.Δ ξαναβάζει τους εργολάβους στο Νοσοκομείο Τρικάλων και επαναφέρει ένα εργασιακό καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων και ιδιαίτερα κοστοβόρο για τα οικονομικά του Νοσοκομείου του Νομού μας.

Συγκεκριμένα, στις 22-12-21 το Δ.Σ του ΓΝΤ, με πλειοψηφούντες τα μέλη του συμβουλίου που διορίστηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ, αποφάσισε διαγωνιστική διαδικασία για την επιστροφή των εργολάβων στο Νοσοκομείο,  στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης, με αύξηση του προϋπολογισμού, μείωση του προσωπικού και στέλνοντας στην ανεργία 60 περίπου άτομα.

Συγκεκριμένα, σήμερα, υπηρετούν 48 καθαρίστριες,  με κόστος 435.084 ευρώ ετησίως.

Η εισήγηση για εργολάβο, ανέρχεται στις 615.000 ευρώ ετησίως, με 32 περίπου καθαρίστριες. 

Η Φύλαξη, σήμερα, στοιχίζει 67.044 ευρώ ετησίως με 7 άτομα και η εισήγηση για εργολάβο ανέρχεται σε 163.000 ευρώ ετησίως. 

Η Εστίαση, σήμερα, στοιχίζει 71.988 ευρώ με 5 άτομα και η εισήγηση για εργολάβο ανέρχεται σε 156.000 ευρώ ετησίως.

Σύνολο ετήσιας δαπάνης όλων των υπηρεσιών, του Νοσοκομείου Τρικάλων, 934.000 ευρώ με εργολάβο.

Σύνολο, σήμερα του Νοσοκομείου Τρικάλων, ετήσιας δαπάνης με ατομικές συμβάσεις, , 574.000 ευρώ και με περισσότερους υπαλλήλους.

Σε μία περίοδο που το μέγεθος της θνησιμότητας των συνανθρώπων μας είναι τραγική, τα Νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό σε κατάσταση δυσμενή, η πανδημία του covid-19 βρίσκεται στην κορύφωση της και οι μεταλλάξεις του ιού είναι απρόβλεπτες, η κυβέρνηση της Ν.Δ αποφασίζει να επαναφέρει τους εργολάβους και να υποβαθμίσει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και να διπλασιάσει το κόστος των δαπανών του.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση της υγειονομικής κρίσης, δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, βρίσκεται πολύ μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση, μετά από δύο χρόνια, για την ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και συνεχίζει την ιδεοληπτική της τακτική, κάνοντας δωράκια στους κομματικούς της φίλους.

Η Ν.Δ έχει πλέον αποκαλυφθεί στα μάτια του Ελληνικού λαού και είναι πρόδηλο ότι είναι μία κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας και είναι συνάμα μία κυβέρνηση ανίκανη και επικίνδυνη για τIς ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν θα αναλάβει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας, θα στηρίξει και θα αναβαθμίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θα επαναφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους, εξοικονομώντας ταυτόχρονα σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

 


 

 

                                                                                   

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.