Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΑΣΤ-“Η ΑΝΟΙΞΗ”- Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ

 


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ πραγματοποίησαν οι αγρότες των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων “η  Άνοιξη”.

            Καταγγέλουμε πως οι λογαριασμοί που φτάνουν αυτές τις μέρες είναι σχεδόν διπλάσιοι από πέρσι, ενώ μαζί με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, τα αγροτικά μέσα και εφόδια, οδηγούν σε μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους.

            Καταγγέλουμε επίσης πως “η ρήτρα αναπροσαρμογής αυξάνει τόσο πολύ το κόστος παραγωγής ώστε θα μας αναγκάσει να μην μπορούμε να καλλιεργήσουμε την επόμενη χρονιά.Η κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει πλάτες για την εξασφάλιση των υπερκερδών των επιχειρηματιών της "πράσινης ανάπτυξης" (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά) που θησαυρίζουν στις δικές μας πλάτες, από την κατάργηση του λιγνίτη, αλλά και των funds που έχουν εξαγοράσει τη ΔΕΗ. Να πάψει το γνωστό διαίρει και βασίλευε με αγρότες πολλών ταχυτήτων, να κόψει τις κοροϊδίες με αναστολή του ΥΚΩ για 4 μήνες και να πάρει άμεσα μέτρα που θα προστατεύουν το αγροτικό εισόδημα και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στα χωριά μας .”

Μεταξύ άλλων διεκδικούμε:

         Μείωση της τιμής του ρεύματος-κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

         Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.

         Κατάργηση του Φ.Π.Α. Στα αγροτικά εφόδια και είδη βασικής κατανάλωσης

         Επιδότηση στις ζωοτροφές.

         `           Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.