Τελευταίες Ειδήσεις

Άντεξαν τα αντιπλημμυρικά αλλά φαγώθηκαν τα ζαρζανέτ στον Πηνειό




Η έντονη και συνεχής βροχόπτωση του διημέρου Παρασκευής—Σαββάτου προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών της Καλαμπάκας και έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τις αρμόδιες αρχές Πολιτικής Προστασίας.

Από το βράδυ της Παρασκευής που έβρεχε ασταμάτητα και με ιδιαίτερη ένταση τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στα ποτάμια και τους χειμάρρους με έκδηλη την ανησυχία να σημειωθούν τυχόν πλημυρικά φαινόμενα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνεχείς αυτοψίες σε διάφορα σημεία του Πηνειού, των παραποτάμων του και χειμάρρους πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας παρακολουθώντας την ροή των νερών και την στάθμη τους που ανέβαινε με επικίνδυνες διαθέσεις.




Πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην εθνική οδό Καλαμπάκας-Γρεβενών καθώς λόγω των φερτών υλικών υπήρχε κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα και τους επιβαίνοντες σε αυτά για πρόκληση ατυχημάτων όπου έγινε άμεση παρέμβαση με μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Ωστόσο το πρωί της Κυριακής τα νερά άρχισαν να υποχωρούν με την σταδιακή μείωση των έντονων βροχοπτώσεων και την ανησυχία ακολούθησε η ανακούφιση αλλά αποκαλύφτηκε ότι η ορμή των υδάτων κατέστρεψε μέρος των αντιπλημμυρικών έργων μετά την γέφυρα του Πηνειού στην Διάβα Καλαμπάκας.

Το σημείο όπου προκλήθηκαν οι ζημιές επισκέφτηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας και ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Μετεώρων κ.κ. Αλέκος Φώτης και Θώμος Γεώργιος, ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας αλλά και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την αποκατάστασή των ζημιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.