Τελευταίες Ειδήσεις

Στην Αθήνα σε σύσκεψη για την επιχειρηματικότητα ο Κ.Παπαευθυμίου μαζί με Ανδρουλάκη και φορείς



Με τη θεσμική του  ιδιότητα ως Αναπληρωτής Γραμματέας Επιχειρηματικότητας ,ο Τρικαλινός επιχειρηματίας και διοικητικό μέλος του Επιμελητηρίου Τρικάλων παραβρέθηκε  στην πρώτη σύσκεψη που συγκάλεσε ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιλέγοντας να συναντήσει τους εκπροσώπους των παραγωγών φορέων της ελληνικής οικονομίας.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας Μιχάλης Κατρίνης  και η γραμματέας της Ευαγγελία Λιακουλη . Η συζήτηση περιστράφηκε  διαδοχικά με τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών & Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργο Καρανίκα, Πρόεδρο Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και τους Παύλο Ραβάνη και Κώστα Δαμίγο, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Κοινός τόπος όλων ήταν ότι τα προβλήματα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης είναι πλέον στα όρια της οικονομικής επιβίωσης , καθώς τόσο το πολυδιαφημισμένο Ταμείο Ανάκαμψης όσο και η αρνητική πιστωτική επέκταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος καθιστούν σαφή την αρνητική στάση και οπτική της κυβέρνησης της Ν.Δ απέναντι στην μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση .Στην κεντρική φωτό μαζί με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ο οικονομολόγος και Γραμματέας  του Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Στέφανος Κομνηνός …ο οποίος παρίστατο και αυτός στην σύσκεψη …

Ο Πρόεδρος του κινήματος δήλωσε

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ίδιες, οι εργαζόμενοι και να μετακυλύεται ένα μεγάλο μέρος του κόστους στους καταναλωτές, σε μία εποχή που καλπάζει η ακρίβεια. Στόχος των προτάσεών μας είναι να ενισχυθούν, να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν μακροχρόνια βιώσιμες οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Ανδρουλάκης. Επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγινε στη χώρα μας μία από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές επεκτάσεις στην Ευρώπη, που ξεπέρασε το 25% του ΑΕΠ, ωστόσο παρατήρησε ότι «τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά σε σχέση μα τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Ήμασταν τρίτοι στα ποσά που ξοδέψαμε αναλογικά με το ΑΕΠ μας και από τους τελευταίους στην ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι η στόχευση και η κατανομή των κονδυλίων ήταν λανθασμένη».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «στην Ελλάδα, η μεγάλη κατηγορία αυτών των επιχειρήσεων είναι συντριπτικά οι μικρομεσαίες, οι οποίες δεν κατάφεραν να χρηματοδοτηθούν ούτε από τη ρευστότητα που έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ούτε τώρα που κινδυνεύουν να βρεθούν στο περιθώριο των δανείων και επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.