Τελευταίες Ειδήσεις

Bρετανική έρευνα: Αποτελεσματική έως 85% η ενισχυτική δόση έναντι σοβαρής νόσησης από την Όμικρον


Η αναμνηστική δόση φαίνεται ότι επαναφέρει σε μεγάλο βαθμό την ανοσία μέσω αντισωμάτων.


Βρετανοί ερευνητές ανέλυσαν την πιθανή επίδραση της τρίτης δόσης επί της μετάλλαξης Όμικρον.


Το μοντέλο που χρησιμοποίησε η ερευνητική ομάδα του Imperial College του Λονδίνου βασίστηκε σε σχετικώς περιορισμένα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον.


Τα πρώτα τους ευρήματα είναι σχετικώς ενθαρρυντικά καθώς φαίνεται ότι η ενισχυτική δόση παρέχει προστασία έως 85% έναντι της σοβαρής νόσησης. 


Tην ίδια ώρα, τα προκαταρκτικά στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι θα υπάρξει μία μείωση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της Όμικρον.


Οι μεταλλάξεις της Ομικρον μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ανοσία κατά του ιού μέσω των εξουδετερωτικών αντισωμάτων, με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η επαναμόλυνση ατόμων που έχουν νοσήσει και η μετάδοση σε εμβολιασμένους. 


Ακόμη και με μία αναμνηστική δόση, η προστασία από σοβαρή νόσηση έναντι της Όμικρον, όπως υπολόγισαν, κυμαινόταν μεταξύ 80% και 85.9%, σε σύγκριση με το 97% που πετύχαιναν τα εμβόλια έναντι της Δέλτα.


Ως εκ τούτου, προκειμένου να ενισχύσουν το επίπεδο αντισωμάτων κατά του ιού, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση. 


Ωστόσο, η χορήγηση αναμνηστικής δόσης φαίνεται ότι επαναφέρει σε μεγάλο βαθμό την ανοσία μέσω αντισωμάτων, όπως ανακοίνωσαν οι Pfizer και BioNTech. Αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτή η ανοσία διαρκεί στον χρόνο.


Με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.